lunes, 27 de septiembre de 2010

CURSA POPULAR EL PRAT 2010 Molt bon regust de boca





Crec que això de córrer per córrer encara no està fet per a mi. I no dic que no pugui anar a una cursa sense ànims de fer marca. De fet, ahir no vaig fer cap, de marca, però l'objectiu, que tampoc era cap en concret, es va anar definint fins a convertir-se en intentar fer el millor temps possible...dins de les circumstàncies i els entrenaments que porto.

El que està clar és que el meu instint competitiu està sempre allà i és dífícil, sobretot quan veus que tens possibilitats, evidentment. Total, que vaig sortir a veure-les venir, una mica emprenyat perquè m'havia semblat llegir que començava a les 10, algú em va dir que era a les 9:30 del matí i finalment va ser a les 10 ja que l'altre horari era el de la cursa infantil. En part millor que no fos al contrari...

La sortida, amb massa gent i poc "organitzada" tot s'ha de dir, va ser de les que t'has d'espavilar per no "atropellar" la gent, i per no rebre cap empenta desafortunada en la que puguis prendre mal. Tot i algun que altra cop de colze, vaig començar a trobar el meu ritme i, curiosament, vaig clavar com un rellotge suís (semblava el meu amic David amb la seva precisió al segon) cada km a 4 minuts. 1,2,3,4 i fins el km 5 vaig fer ple. Bon ritme, em trobava bé. El recorregut és ideal, tot completament pla. A partir del 5, (20:00 justos) la cursa, que s'havia endinsat en el camí de la platja, va continuar per un camí no asfaltat al costat de camps de conreu i de matolls força agradable. Del 5 al 6 vaig baixar ritme (a 4:10) tot buscant el km 7 o el 8, que ja em permet saber que les forces no fallaran. D'aquesta manera, entre les quilòmetres 6 i 9 no vaig mirar gaire el rellotge i vaig encarar l'últim km a 36:28. Ja m'estava bé acabar encara que fos a 40:30, però al final sempre treus forces de no saps on i vaig fer els últims 1.000 metres en 3:47!!! Molt bé, perquè vaig acabar els 10 km en 40:15, exactament el mateix temps que la cursa de la Mercè!!!
La classificació http://www.elprat.cat/ , 108è de 1125 i 60è de la categoria (de l'any 1970 al 1989), estic molt content del resultat aconseguit. Adjunto foto meva i de la samarreta amb el pollastre "pota blava" (made in El Prat) que va exercir de mascota...












miércoles, 22 de septiembre de 2010

ÚLTIMA CURSA: POPULAR DEL PRAT


No ho tenia previst, però finalment m'hi he llançat. La cursa popular del Prat és, com bé diu el seu nom, popular. La vaig fer l'any passat i el recorregut és molt pla i no crec que hi hagi moltíssima gent, tot i que em vaig apuntar ahir i m'han donat el dorsal 1362. 10 km tranquilets per acabar la temporada. Cap "marca" al cap, només córrer per córrer, per passar l'estona, anar fent...ja veurem després, però sé que és més un passeig que em prendré amb les ganes que tingui diumenge a partir de les 10. Ara bé, si algú té ganes de fer marca, és un bon recorregut.
Cal dir que és una cursa gratuïta, però ben organitzada i s'emmarca dins de la Festa Major de la ciutat. Crec recordar que al final hi havia samarreta (no tècnica, evidentment) i begudes. Si algú s'anima, la inscripció per internet es fa des d'aquí per si algú s'anima.
http://www.elprat.cat/Viure/Esports/Esports/_7VkxCaTOLCN_eAppkDgJzVUVaX8HfT6D6fpifXpVAv0?go=e6598a7e63ddfde8c5cb85f213afa8c38f5a7ddbacbcffaaa5e6c56485ef55df0f44a0392291d8ad09a6a670c582b005adcf394b46984bda006ad370dca50512

lunes, 20 de septiembre de 2010

CURSA DE LA MERCÈ

Molt millor del que esperava

Sí, ja sé que dues setmanes abans titulava “No estic fi”, però el cert és que eren sensacions i no m’acabava de trobar bé del tot. També és cert que no estic al 100% de les meves possibilitats i en sóc plenament conscient. Però també és cert que l’actitut competitiva em porta a donar més de mi, dins de les possibilitats i el moment en que em trobo. Amb la cursa de la Mercè ha passat tot això. Volia anar a sensacions i les sensacions van ser bones. De fet, quan portava un km i vaig veure que el feia a 4 minuts no em va sorprendre perquè al principi sempre busques posicionar-te, trobar el teu lloc, seguir algun ritme... no vaig mirar gaire el rellotge i em vaig trobar bé, però era el primer km, és clar.
A partir d’aquí vaig intentar seguir algun ritme...i vaig acabar seguint el meu. El meu rellotge em marcava 4’10”-4’11” i en algun moment 4’15”, però les referències quilomètriques em deien que anava a poc més o poc menys de 4’00, però m’anava trobant bé. La recta de la Gran Via ajuda a trobar un ritme adequat i quan baixava per Marina per anar a trobar el km 5 vaig veure que estava al voltant dels 20’. Bé, vaig pensar, ja has fet la primera part forta, la teva. Ara cauràs perquè no estàs fi del tot.
És cert que la segona part va ser més fluixa, però no tant. De fet el crono no m’acabava de quadrar i vaig anar fent, tot pensant que apretaria a partir del km 7 o del 8. Va ser aquest km 8 poc abans d’arribar al Paral•lel el que em va donar les forces suficients, tot i que es va fer una mica llarg. Saber que estàs acabant, però veure els companys que ja anaven de pujada és, per moment, dur psicològicament. Total, que quan pujava Paral•lel i ja quedava menys d’un km sabia que no defalliria, per tant vaig donar-ho tot i, oh! Sorpresa. 40:27 marcava el crono, que reals van ser 40:15 (19:57 i 20:18). Molt més que satisfet. Classificació general: http://www.championchip.cat/merce/res2010g.htm

Lloc 518 de la general (507 dels homes) de gairebé 10.000 que van acabar.
http://www.championchip.cat/merce/res2010g_2.htm

Un molt bon crono per l’alçada de temporada que estem...per mi.

miércoles, 15 de septiembre de 2010

QUEDA POC PER A LA CURSA DE LA MERCÈ


Diumenge, a dos quarts de deu del matí, nova edició de la cursa de la Mercè. El recorregut es força pla i si algú vol fer marca és un bon moment, no de la temporada, evidentment. Sortida de l'Avinguda Rius i Taulet seguir tot recte per Gran Via, girar per Marina i anar a buscar Ausiàs Marc. Es passa per plaça Catalunya i s'arriba al Paral·lel (abaix i amunt, potser l'únic moment de "pujada" del recorregut) per acabar un altre cop al costat de plaça d'Espanya.
Si voleu tenir una mica més d'informació, del btvnotícies: http://www.btvnoticies.cat/2010/09/14/12-000-persones-participaran-aquest-diumenge-a-la-cursa-de-la-merce/

El web de la cursa és aquest http://www.bcn.cat/cursamerce/

Hi haurà molt gent, però està bé. No tinc cap espectativa de temps. Alguna cosa em ronda pel cap, però veurem com em trobo i aniré decidint sobre la marxa. Ja us explicaré què tal.

lunes, 6 de septiembre de 2010

NO ESTIC FI...

És una evidència. La calor pot influir, però les sensacions manen. I des de fa unes setmanes no estic gaire bé físicament. Suposo que és una qüestió de "feeling", però també de treball. Des de juny de l'any passat que no faig unes vacances com cal i des de fa tres mesos no competeixo. Fins el juliol vaig anar fent i encara feia tirades llargues, però el mes d'agost ha estat per moments massa calurós i m'ho vaig prendre amb tranquilitat.

Estic apuntat a la cursa de la Mercè, el 19 d'agost, però és més aviat per puntuar a la Challenge 10k que no pas per una altra cosa. Aquestes dues setmanes que queden intentaré apretar una mica, però si no ho he fet fins ara...ja veurem què surt. Dissabte vaig començar a fer un fartlek mexicà i només vaig aguantar el primer tram (era de 9x8x7... fins els 7 minuts, el tram de 6, que és el ràpid, ja se'm va fer gran al ritme que volia, pels voltants dels 4 minuts el km). Que ja veurem, que estic a punt d'agafar vacances (començo el dia 2 d'octubre) i per a mi, la temporada "real" començarà a partir del novembre...