lunes, 29 de agosto de 2011

RIPOLLET: Bona lliçó d'equip

Vagi per endevant que no és cap excusa. No em va sortir una cursa gaire fina. Que hi haguessin pujades "bèsties" afecta, però no només a mi. El temps, tenint en compte els dies que havia fet abans, va ser fantàstic, perquè no va fer molta calor, per l'època de l'any que estem.

Per tant, la valoració que faig és positiva pel que fa al que quedarà per la temporada. Una bona acumulació de quilòmetres i de pujades a bon ritme, però no com a marca destacada. Ja fa gairebé set setmanes que vaig començar a córrer, poc o molt, però a córrer, i podria haver estat millor. La setmana no va ser fantàstica i unes butllofes als peus em van fer la guitza, però tampoc són excusa perquè no vaig anar fi en el "tobogan" de Ripollet.

El millor de tot, córrer en equip i tornar a veure aquesta meravellosa gent de l'Ashi Running Team, que són uns cracks. Vam sortir el Rafa, l'Ernest, el Dídac i jo amb la intenció de fer, aproximadament, 42 minuts. El primer 5ooo, a 21, i després que cadascú trobés la seva forma.
El Paco va començar amb nosaltres, però de seguida ens va deixar. Jo el vaig seguir al principi, potser erròniament, però em trobava bé, només faltaria. El Rafa també va començar a trobar el seu ritme i els vèiem els dos, no gaire lluny, però alla davant. El Dídac, l'Ernest i jo va compliar amb el guió, 21:09 a la primera volta del circuit. De fet, vam anar junts fins el km 8, 8 i escaich, quan el Dídac va demostrar que es troba en un gran moment de forma i l'Ernest ens guiava. Però no podia. Anava un pèl massa alt de polsacions i no vaig voler arriscar per uns segons. Així doncs, vaig acabar amb 42:38, una cursa una mica més llarga, segons els nostres Fores (entre 100 i 200 metres, cosa habitual), però que em deixava un marge per a l'optimisme. Segons el meu crono, la mitjana és de 4:12 per km, exactament igual que a Malgrat, plana completament, el mes d'agost. Com a mínim, hi ha progressió.

Els números de la classificació:

- 42:38 (21:09 al km 5). Parcials molt variats, des de 3:57 en baixada a 4:43 en pujada...
- Classificat el 145 (143, excloent les dues dones que van anar per davant), 76 de la categoria

La resta de l'equip:
- Jon. Un crack, com sempre: 36:00 i 14è (8è de la categoria)
- Paco. Surt d'una lesió i fa 41:24
- Rafa. Sense gairebé entrenar i es col·loca 60è de la categoria amb 41:18
- Dídac. En un estat de forma excel·lent, va liderar el grupet dels 42 minuts. 42:26
- Ernest. Ben a prop i molt bé de forma, 42:29
- Pere. Continua pujant de nivell, 46:49

I de les noies, uff, quin paper de l'equip femení:
- Romana, que sempre diu que no va fina i va acabar 8a, i 5a de la categoria amb 47:02
- Marta, tot i que estar preparant altres coses, genial, 47:44, però 10a gral i 4a de la categoria
- Mònica, primera cursa i fa 52:43 (el tercer 10.000 que fa). Una altra crack. 25a i 13a
- Sònia, al costat de Mònica en tot moment, 26a i 14a de la categoria.

Prova del nivell de les noies és que l'equip femení ha avançat fins al setè lloc de la classificació general, i no tenim moltes puntuacions, que si no. Ro va 10a de la general i 5a de la categoria...

Deixo una foto de l'equip, un autèntic equipàs.


jueves, 25 de agosto de 2011

PROPERA CURSA: RIPOLLET

Seré breu. Diumenge, 9 del matí, a Ripollet. Una altra cursa de 10km. Segons he llegit, cursa costeruda, amb un circuit de 5km que, òbviament, es fa dues vegades (també hi ha la cursa "petita"). Serà un altre test per veure com van els entrenaments.

En un principi m'havia il·lusionat a fer un sub40, però ja em veig avenir que no serà possible. Bàsicament perquè no em trobo tan fi com pensava, per tant, si estic entre 41 i 42 minuts estaré content. Ja hi haurà curses per millorar.

El millor, però, de la cursa de Ripollet (a banda del cost de la inscripció, tan inusualment barat, 2€, encara queden inscripcions) és que serà un bon moment per retrobar-nos molts membres de l'Ashi Team després de les vacances. Bona part de l'equip estarà representat i això és una bona notícia.

martes, 9 de agosto de 2011

CURSA DE MALGRAT. Més fotos

Gràcies a aquells esforçats fotògrafs que, a més a més, després comparteixen per la xarxa les seves obres, he pogut trobar algunes fotos més (i de bona qualitat) de la cursa de Malgrat. No és que m'agradi molt, és que està bé tenir alguna foto més de record. L'autor de totes aquestes fotos és en Carlos Sánchez i si cliqueu aqui veureu tot l'àlbum, per si teniu algun conegut, amic, enemic o familiar a qui vulgueu veure.


Mirant de superar adversaris

Després del segon avituallament (km 7)


En la recta final

lunes, 8 de agosto de 2011

CURSA DE MALGRAT: Bon entrenament

6:30 a.m.
7 d'agost.
Diumenge.
Sona el despertador.
Ufff!!! Vull dormir més!!!
A qui se li acudiria apuntar-se a la cursa de Malgrat?
Aquests van ser els primers pensaments quan, a poc de sonar l'alarma, vaig posar els dos peus a terra. A més, divendres, gairebé sense voler, em va sortir un entrenament "maco" (res de l'altre món, 11km, dels quals 8 a 4:29, però bé per l'època i el meu estat de forma actual). Per tant, no sabia com aniria, i el camí fins a Malgrat de Mar (a 30km de casa) per agafar el dorsal abans de les 8 del matí se'm feia pesat, tot s'ha de dir. A més a més, la Maite m'acompanyava i em sentia una mica "culpable".
Una vegada arribat al poble (després d'un parell de voltes de més), l'aparcament es troba a 30 metres de les pistes d'atletisme, d'on sortia la cursa. Vaig a recollir el dorsal i, sorpresa, apareix el meu nom, però el xip groc no correspon. No ho entenc. Vaig a incidències i ja han recollit el número. Torno a mirar en un altre llistat i, finalment, surto de dubtes. Avui sóc Raúl Munoz (amb N) Hernández i el meu alter ego, Raul Muñoz (amb Ñ) Hernández havia arribat abans, tenia un altre pitrall i ja l'havia recollit. Sort del número de xip. Hauré de mirar això més, sobretot a les curses pel Maresme perquè ja em va passar una cosa semblant a la cursa de Caldetes.
Raul Munoz (amb N, no Ñ) Hernández, segons la cursa
Amb el tema del dorsal, anar a la lavabo (petites cues tot i ser 600 inscrits), només tinc temps de fer quatre estiraments i rodar una mica. És igual, ja és això, perquè la idea és veure com estic i com funciona el cos davant un esforç més considerable.
Poc abans de començar, minut de silenci en record del president del CA Malgrat, Ramon Hernández i Torró, i just després, comença la cursa.
M'heu de buscar. No és difícil, sóc l'únic que mira a càmera
Primeres sensacions, bones, no vull anar molt ràpid al primer km, però tampoc vull quedar-me massa enrera i em surt un primer a 4:06 i un segon a 4:09. Bons números, però no vull abusar ja que són 10km i encara no he entrenat a aquests ritmes, ni m'he apropat!!! Per tant, baixo el pistó i l'accelerador i me'n vaig a registres més modestos: 4:15-4:18-4:20. No vull passar-me d'aquí i arribo al km 5 amb 21:14 segons l'organització, el número 128.
La idea és fer una segon part una mica millor per acabar aprop dels 42 minuts. Però no vull apretar massa d'hora i encar mantinc uns registres d'entre 4:15 i 4:20. A partir del km 8 intento apretar, però un vent de cara tant "punyetero" com agraït m'impedeix rebaixar els 4:15. Tant m'és. Estic disfrutant perquè el dia ennuvolat ens ha permès córrer amb una temperatura relativament agradable, tot i la humitat. Guardo forces per a l'últim quilòmetre, que és quan vull donar-ho tot i no està pas malament. Vaig avançant corredors i acabo aquests últims 1000 metres en 3:47, tot just per sota dels 42 mintus (exactament 41:59).
Agafat molt "així", a l'arribada, però sóc jo
Per l'estadística, diré que a classificació vaig quedar el 112 de la general (de 543 que van acabar la prova) i el 42è de la categoria, que no està pas malament. Sumo gairebé 77 punts per a la Lliga Championchip. Si hagués fet sub40, n'hagués sumat uns 80...Per cert, el meu alter ego està en millor forma que jo i va acabar amb uns envejables ara per mi 39:13.
Conclusió. Bon entrenament per ser la primera cursa de la temporada (després de 4 setmanes d'entrenaments), bona cursa, ben organitzada, no molt dotada d'obsequis, però "ben parida" i recomenable. La calor seria un inconvenient que, afortunadament, ahir no vam tenir.