lunes, 19 de abril de 2010

CURSA DE BOMBERS: 38’27” El meu millor temps


Objectiu aconseguit! Tot i els dubtes, al final vaig aconseguir un registre, per a mi, perfecte, ja que és el millor que he fet mai. Volia baixar de 39 minuts, per tant, a 3’55” o menys el minut i m’he quedat fregant els 3’50”. I això que tenia certa por perquè l’últim test no va anar gaire bé i perquè la nit de dissabte no vaig dormir molt bé. Però finalment els durs entrenaments han tingut la seva recompensa.
Havia visualitzat la cursa i volia fer el primer km a 3’45” per tal d’intentar anar més tranquil i preparar-me pels 2 quilòmetres següents de petita pujada pel Paral•lel. La cosa em va sortir bé, tot i que el primer km el vaig fer per sota de del previst i quan acabava el Paral•lel ja havia esgarrapat més de 25 segons. Va haver-hi un moment que pensava que seria molt dur i que el ritme inicial em podia passar factura, però les sèries, els fartleks, les sessions llargues i tota la resta han fet efecte. A la Gran Via sabia que havia d’aguantar o apretar una mica per anar lleugerament per sota dels 4 minuts i així va ser. A mitja cursa, 19’16”. Pràcticament apretant una mica al final podia baixar dels 39’07” que era l’anterior millor registre, a la cursa de Sant Antoni. Ara bé, psicològicament la Cursa de Bombers és ideal perquè quan acabes la Gran Via i encetes camí fins a la Ronda de Sant Pere (baixant per Marina) tot és molt coll avall (mai millor dit). Quan enfiles per Via Laietana i falta menys d’un km apretes sí o sí i gairebé sense esforç. A més, aquesta vegada l’animació d’aquest últim carrer, marcant el ritme, va ser molt encertada. Al final, doncs, un increïble (per a mi) crono de 38’27”. 494è de la classificació (de 18.000) i el 221è de la categoria (en aquesta cursa ja sóc veterà, és a dir, més gran de 35 anys, en algunes és a partir de 36). La classificació és una mica el de menys, però com a dada dir que he acabat per davant de la desena dona. En una prova d’aquestes característiques crec que puc estar molt i molt content.
Destacar també la participació del Juan Carlos en un “carrerón” perquè es va plantar en uns increïbles per ell 46’23” (ha baixat en gairebé un minut i mig el seu milor registre). Moltes felicitats. Aquests entrenaments conjunts sembla que ofereixen un bon rendiment! Ara, a veure si ens mantenim i busquem marca a la mitja de Girona. No és la millor per recorregut, però és gairebé l’única que puc per calendari (massa compromisos socials).

4 comentarios:

  1. Collons, quin temps!! Ni jo en el meu millor estat de forma hagués aspirat a aquesta marca. Em trec el barret. Ja has assolit un dels "mites" dels populars, com és el de baixar dels 40' als 10 km. Ara et tocar "destrossar" els altres com per exemple, baixar de l'1:30 en la mitja marató i de les 3:30h a la marató.

    Sort a Girona. No la conec i si dius que no és la més idònia per a una bona marca, no et capfiquis. Hi haurà més oportunitats.

    Salutacions.

    ResponderEliminar
  2. Si fes cas d'aquests "mites" ja em podria retirar!!! Vaig fer 1:29:26 a Vilanova i a la marató 3h26. Intentaré apropar-me a la mitja a 1h25 (apropar-me, no sé quan, però apropar-me, potser baixant d'1h 28 en tindria prou).
    A la marató ja veurem, tot depèn de com evolucioni tot!!!

    Gràcies!!!

    ResponderEliminar
  3. Felicitats Raúl, i a partir d'avui seré un seguidor més del teu blog.

    ResponderEliminar
  4. Moltes gràcies, Ernest. Encara que ho faig perquè em ve de gust i sense ànim de tenir molts "seguidors" sempre ve de gust, sobretot al principi.

    ResponderEliminar