lunes, 17 de septiembre de 2012

CURSA DE LA MERCÈ: SATISFACCIÓN


Tenía depositadas esperanzas en la cursa de la Mercè, carrera planita en líneas generales (47 metros de desnivel positivo no es nada), ya que había hecho un planning para estar bien para el día D. Pero también sabía, por sensaciones, que no estaba para bajar la marca personal (36:22) ni por asomo. Sí acercarme a los 37 si salía una buena carrera y casi seguro bajar de 38.

Con los compañeros del Ashi Running. Valen, Sònia, Mònica, Paco i Pere

Por todo ello, cuando encontré a los miembros del equipo y Valentín me dijo que quería bajar de 38 minutos, pensé: "Bien. Me gusta este objetivo de acompañar a alguien.". Motiva acompañar a alguien a conseguir un objetivo. Con esa intención empezamos y fuimos muy bien hasta el kilómetro 5. El primer km, de bajada, y los 3 siguientes, rectos por Gran Vía, ayudaban. Pero el Garmin no iba del todo bien o la medición no era muy buena porque según el reloj íbamos más rápidos y en cuanto miré que en el km 3 habíamos hecho 11:32 no estaba tan seguro de que lo conseguiríamos, ya que pasábamos de 3:50 el km.
Valentín iba bien, pero llegábamos justitos a la mitad de la carrera, 19:02. Había que repetir en la segunda.
Pero después de pasar por Arc de Triomf me lo quedo mirando y lo veo sufriendo. Le pregunto y me dice que tire.Y eso hago.
Me encuentro muy bien, casi diría que sobrado, pero el km 6 ya no había salido muy fino (por encima de 3:50). A partir del 7 aprieto con la idea de mantener el ritmo vivo hasta el 9 (Paral·lel, que cuando llevas 9km sube bastante). Así pues, me mantengo por debajo de 3:45 hasta el 8 y aprieto los dientes entre el 8 y el 9. ¿Resultado? Ese último km me sale a menos de 3:30 (según el Garmin, 3:24) y no paro de avanzar a gente. Es muy gratificante encontrarte bien de forma y superar a rivales que han medido mal sus fuerzas. No sé a cuántos pasé, porque no está contabilizado el paso por el km 5, pero fueron muchos.

En la recta final. Foto de Mundo Deportivo

Al final, Paral·lel también fue subida para mí, pero no tanto, 3:50 aproximadamente y los últimos metros vuelta a 3:24... El crono lo paré en 37:51, 144 de la general de la clasificación y me doy por satisfecho. Valen, al final, hizo un minuto más.
El resto del equipo fue más o menos bien, Sílvia, 42:15, 12a de la general!!!, pero según ella no estaba fina, y ya había corrido en Poble Nou la semana pasada, Sònia y Paco fueron juntos y bajaron de 46, y Sònia fue, curiosamente, la número 46 de la general y Pere y Mònica, de 47:24 (Mònica, 82 de la general), pese a que a todos nos salió un pelín larga (a mí, 220 metros). 

10 comentarios:

  1. Pra mi lo quisiera(la marca), esta muy bien pra ala altura de temporada y ademas el calor y todo eso, este año seguro que sigues superando tus marca ya lo veras

    ResponderEliminar
  2. És que no us conformeu mai! sou com uns depredadors dels cronos!
    Ni de lluny m'he acostat jo a aquests 37' i escaig, ni en els meus millors temps. Potser aquests metres de més ...
    Enhorabona pel teu temps. L'objectiu és a prop.
    A veure si tirnem a coincidir en alguna altra cursa. Per cert, si et va agradar córrer per Olot, aquest cap de setmana tens la dels volcans, 13 km de pujar i baixar però molt assumibles per tu. Si vas fer la mitja de la Fageda, aquesta altra te la cruspeixes en un pis-pas!
    Salutacions.
    JC (Marathon man)

    ResponderEliminar
  3. Gràcies, Joan Carles.
    Aquest cap de setmana el tinc una mica complicat, em penso, però no m'importaria apropar-m'hi. Ja t'ho diré si hi vaig, però per si de cas, que vagi bé.

    ResponderEliminar
  4. Hola Raúl!
    Felicitats pel temps! Això és començar la temporada amb bon peu!
    A mi també em van sortir 140 metres de més.
    Per cert, vaig estar correns darrera de la noia del teu equip que es diu Mònica, de fet em vaig fixar amb la samarreta de l'Ashi running. Però vaig quedar un "pelet" més enrrera en la general, la 111. ;-)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. De fet, és una mica de "trampa" perquè jo acabo ara la temporada, però estic molt content. Doncs felicitats a tu també, vas millorar i molt la teva marca (la de l'any passat era fàcil..), però molt bé. Ja llegiré la crònica, si la fas...

      Eliminar
  5. Hola Raúl , jo també vaig anar a la cursa de la Mercè , veig que has fet una gran marca , des de l´arc de triomf fins a meta venia de pujada i el dia que feia amb aquella humitat no ajudava gens .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Joan, és el que té anar una mica per sota de les teves possibilitats a la primera part. A la segona, em sentia fresc i amb ganes. Llàstima que no hi hagués classificació al km 5 i al 10 per comparar.
      Gràcies!!!

      Eliminar
  6. Estàs en un punt en què millorar marca cada cop és més difícil, i per fer-ho, has d'arribar en les millors condicions d'entrenament...
    Diumenge no era el dia, però hi hauran altres curses i el dia arribarà segur!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ho sé, Guillem. Tampoc em preocupava excessivament. De fet, quan el company de l'equip em va proposar ajudar-lo em va fer més il·lusió. Llàstima que al final no pogués ser.

      Eliminar
  7. Felicitats Raúl, una molt bona marca i fent la cursa de menys a més. Endevant crack!!.

    ResponderEliminar