lunes, 21 de marzo de 2011

MITJA DE CALELLA: Nova samarreta, millor marca

Quina estrena!
No em puc queixar gens ni mica. Crec que la samarreta Ashi Running m'ha donat ales perquè si no, no acabo d'entendre el registre: 1:26:16, dues setmanes després de la marató. La setmana posterior a la marató amb prou vaig entrenar tres dies (incloent els 10km de Caldetes el diumenge) i la setmana passada només vaig poder fer un dia "bo" d'entrenament. A més a més, tot i que em van anar a buscar el dorsal dissabte, vam arribar molt justos i amb nervis perquè era tard( gràcies al tema de l'aparcament). Total, que són les 9:10-9:15, tinc dorsal, però encara em falta la samarreta!!! Amb el Xavi ens havíem trucat abans i ens vam trobar perquè és una cursa petita, que si no. Amb nervis m'ajuden a col·locar dorsal a la nova samarreta, foto i cap a la sortida!!!

L'escalfament va ser la distància entre el lloc de trobada (l'arribada) i la sortida. Dos minuts mal comptats perquè amb prou feines faltaven 5 minuts per començar. A la línia de sortida m'acomiado del Juan Carlos que ha de fer cua per entrar a l'altre calaix i el Xavi, que té una urgència... Total, que entro al "calaix" i en dos minuts em torno a trobar al Xavi que s'ha col·lat allà. Amb el tret de sortida la concentració comença, però em vull situar bé i faig un inici fort (primer quilòmetre, 3:53). Tranqui, em dic. No t'emocionis, que és una mitja i has de trobar el ritme. Tinc força clar la tàctica: "A muerte" fins el km 15 i després, ja veurem. No sé si és bona o no, però em serveix.

La ruta és perfecte, al costat del mar, passeig marítim amunt i avall, primer per Calella, amb trobades amb els altres corredors (això s'agraeix sempre) gràcies a les voltes i després direcció Pineda.
La foto és del km 4.

Al km 5-6 veig una ombra darrere. Fa gràcia com a vegades hi ha gent que es col·loca per seguir ritme tant a prop teu, però no m'importa, la veritat. A més, cap al km 5 trobo un grupet molt interessant d'uns 4-6 corredors que té un ritme molt maco de 4:00-4:05. De fet, passem pel 10 a 40:49 i em trobo força bé (només faltaria!). Beguda isotònica i a fer voltes per Pineda, Malgrat o Santa Susanna, que ja no sé on som, fins a tornar al mateix punt de control que ara és el km 15, 1:01:27. Aquí comencen els meus dubtes després d'una devallada (4:10 al km 16), no tant pel parcial, sinó per les sensacions. Els meus companys de ritme han marxat. No ho tinc clar. Vull arribar al 18 per saber si estic o no en condicions de fer marca, no vull arriscar-me. Flirtejo amunt i avall amb els 4:05 i els 4:10, però al 18 tiro endevant amb tot. És una mitja molt plana i si no aconsegueixo marca, serà un bon registre. I tant! Ara bé, els últims dos quilòmetres em sento revifar. La música de l'mp3 m'acompanya, dues cançons molt canyeres de "Seguridad Social" que em donen ales. Mica en mica recupero temps i fins i tot avanço alguns dels que abans m'havien deixat. Al km 19 encara no sé si arribaré a fer marca, però al 20 intueixo que sí. Només un quilòmetre. A totes! Faig aquest últim parcial en 3:53 i amb la recta final, eufòric, creuo la línia amb els comentats 1:26:16. He baixat en gairebé 40 segons la meva millor marca personal.

Recupero amb un parell de gots de beguda isotònica i espero el Xavi i el Juan Carlos. Mentrestant, surt la classificció: 102è de la general (1254 la van acabar) i 46è de la meva categoria (ja tinc una edat). M'agrada molt la progressió. 125è al km 10, 120è al 15 i avanço a 18 companys els últims 5 quilòmetres).

Finalmente, amb el Xavi no ens veiem, però ens truquem. 1:36:44, tal com esperava tenint en compte les molèsties al turmell. Molt bé, Xavi! I el Juan Carlos, després d'haver fet marca als 10km de Calella no podia millor els 1:45 i es va deixar a anar. Finalment, 1:48:24. Una altra mitja al sarró!

Encara que estem a mitjans-finals de març, crec que el món de les mitges competitives a tope (és a dir, per baixar de marca) s'han acabat. Si cau alguna altra, serà per disfrutar d'una altra manera, perquè ahir m'ho vaig passar "teta".


6 comentarios:

  1. Enhorabuena!! Estás a tope!! Vaya pedazo de marca!

    ResponderEliminar
  2. Ostres Raúl!. "Volando raso", jejeje.
    Moltes felicitats per la cursa i per la marca, i queda clar que estas en un "estat de gracia" tremendo.
    Una abraçada!!!.

    ResponderEliminar
  3. Raúl, volando voy, volando vengo!! Potser que m'aconsegueixi una samarreta d'aquestes (o millor, me la falsifiqui) per veure si també em dóna ales. Aquesta marca ni per res del món se m'ha passat pel cap de fer-la mai.
    Estàs fet una màquina i a més, ben engreixada.
    Salutacions i ja saps que ve ara, oi? a mantenir o millorar, que ja costa més.
    Records.
    JC

    ResponderEliminar
  4. Gràcies a tots. El cert és qeu crec que costarà una mica mantenir aquest ritme d'ara en endevant, però per ara "que nos quiten lo bailao". Aquestes marques ja estan al sac! Però tal com sóc reconec que si el cos pot ja buscarem reptes i petites millores...

    Records!

    ResponderEliminar
  5. Hola Raúl.. enhorabona per la cursa, la marca i la crònica que has fet... D'aquí a dos mesos si no passa res estaré corrents un mitja per aquells carrers en el Half de Calella.
    Per cert, molt a prop de casa teva, al SBR, hi ha unes bicis molt bones, jajajajaja... Ho dic per si t'animes a seguir-me algun dia.
    Una abraçada,
    Paco. Ashi Running Team

    ResponderEliminar
  6. Gràcies a tu. El cert és que el Half de Calella té molt bona pinta. Crec que pot ser un bon recorregut. Ja miraré, però per ara només he fet un tast de triatleta, tot i que cal dir que em van encantar...no descarto res. Ara, las bicis segur que són molt bones...i molt cares. Les vambes surten millor de preu, je,ej

    Una abraçada!

    ResponderEliminar