martes, 8 de noviembre de 2011

Behovia-San Sebastian LA PRÈVIA

Tres setmanes després de la Mitja del Mediterrani i quatre de la "bogeria" de la Barcelona Garmin Triatló, toca una prova planificada des de fa ja molts mesos. Es tracta d'una de les curses més emblemàtiques del calendari atlètic estatal, la Behovia-San Sebastian. Curiós, el nom d'aquesta prova, ja que Behovia és un barri de la ciutat d'Irun, per tant la cursa no uneix "oficialment" Irun amb Sant Sebastià.
Curiositats a banda, els 20 quilòmetres, aproximadament, que separen les dues poblacions són tot un repte per al més de 20.000 corredors que hi participen. Uff! Només a la Cursa de Bombers havia estat amb tanta gent a la vegada. La sort és que hi ha un munt de sortides planificades i separades que permeten, en teoria, ni molestar ni que et molestin gaire. Ja ho veurem això.
El perfil de la cursa, amb les dues pujades importantes que s'han de fer, és exigent. La primera muntanya que es fa és la de Gaintxurizketa, 80 metres d'altura i 70 de desnivell en dos quilòmetres, del 6 al 8. El segon "sostre" és Mirakruz, a uns 50 metres, però que s'ha de pujar des de nivell de mar, del quilòmetres 16 al 17. El millor de tot és que la part final és de baixada i plana, el que s'agrairà, evidentment. El problema pot estar en el vent, que segons sembla, podria ser fort. A veure si tenim sort i no hi bufa gaire.
El cas és que tinc moltes ganes de fer aquesta cursa perquè encara que m'he preparat per fer una bona marca no tinc gens clar què faré en aquesta cursa. Vull dir, sí que tinc la intenció de córrer, digue-m'ho així, bastant al límit de les meves possibilitats, però si no m'acabo de trobar bé, si em ve més de gust anar més tranquil, no em suposarà cap trauma. Vull gaudir de la cursa, de l'ambient, que diuen que és espectacular i, aprofitant l'avinentesa, vull descobrir una ciutat que tothom diu que és molt maca. Per tant, la cursa serà, aquesta vegada, una excusa fantàstica per fer turisme. A més, anirem a dormir a casa d'uns familiars del Juan Carlos, amb la qual cosa el cost econòmic serà molt menor i agraït. Sortim divendres i tornarem dilluns.
A més a més, no seré l'únic integrant de l'Ashi Running present a Donosti. El nostre capi, l'Ernest, hi va també, tot i que surt d'una lesió i vol gaudir de la prova. El Jon, en canvi, té moltes ganes a aquesta cursa i de ben segur que estarà allà dalt a la classificació. A més, corre no exactament a casa, perquè ell és de Gasteiz (Vitòria), però gairebé. Romana també hi participa i és una experta en mitges que està en un gran moment de forma. Tot i el nivell, segur que ho donarà tot i ho farà molt bé.

8 comentarios:

  1. Segur que t'ho passaràs bé amb l'ambient que hi haurà. Potser és millor gaudir d'això que no pas anar a totes per intentar fer una bona marca. Ja ho veuràs sobre la marxa i ja ens faràs la crònica pertinent.
    Vagi bé.

    ResponderEliminar
  2. Una gran carrera!! Disfrutarás mucho!! Mucha suerte y animo a los Ashi Runners! estaré atento el domingo a los resultados...

    ResponderEliminar
  3. Intentarem gaudir sigui com sigui. Crec que és la primera vegada que faig una cursa fora de Catalunya...no havia pensat fins ara. Curiós.

    Gràcies a tots dos pels ànims!

    ResponderEliminar
  4. Molta sort i disfruta de l'ambient! Aquesta és una cursa d'aquestes que s'ha de fer algun cop a la vida. Bona manera de debutar fora de Catalunya!

    ResponderEliminar
  5. Gràcies, Guillem i molta sort també a tu per la Costa Daurada, segur que fas un gran paper.

    ResponderEliminar
  6. Hola, m'he colat al teu blog, jeje. Encantat!
    Behobia? Buff, la vaig fer l'any passat i aquest any la repeteixo. Disfrutaràs, plena de gent durant tot el recorregut encara que plogui i faci vent, se't posarà la pell de gallina.
    És una prova per disfrutar, no t'estressis amb el crono, vaja, és una opinió. I disfruta dels pintxos el dia abans, deixa la pasta per un altre dia , :-)

    ResponderEliminar
  7. Gràcies, Francesc, per la visita i per la recomenació. Crec que el tema anirà per aquí, per disfrutar i per menjar bé. Ja tenim alguna taula reservada per "agafar forces" o bé per recuperar-les... Suposo que amb 20.000 persons serà complicat de coincidir... Que vagi bé també!

    ResponderEliminar
  8. Hola Raúl!, molta sort a la Behovia, segur que et sortirà de conya. A disfrutar!.

    ResponderEliminar