martes, 27 de diciembre de 2011

SANT SILVESTRE DEL MASNOU 2011 Curta de quilòmetres, però bon temps

Les anomenades "Sansi" s'estan convertint, malauradament, en una repetició any rere any, edició rere edició, sigui on sigui (Lloret, Viladecans o El Masnou) en curses curtes, més curtes del què marca el quilometratge oficial (5 quilòmetres). Quan passa en una cursa concreta, es pot entendre. Quan és habitual i veus que l'organització no fa canvis, penses que potser és una estratègia perquè la gent s'apunti, ja que es pot tenir la impressió de que són molt ràpides. Penso que els atletes populars som més que una màquina de fer diners i ens agrada córrer per córrer, per superar-nos, o per quedar en millor posició, però també ens agrada fer les distàncies que volem fer. De la mateixa manera que ens "enfadem" si una cursa fa més metres del compte, fem el mateix si és més curta. I aquesta ho és d'uns 150 metres, que en una cursa de 5km no és poc.
Però bé, independentment d'això, i de la gentada que hi havia, i de no acomplir els horaris, i d'una sortida caòtica, la resta, bé...
Semblaria una cursa per no tornar-hi mai més, perquè tot sembla negatiu. Però la gent, l'ambient, les ganes de córrer per aquestes dates, la distància, poc habitual encara que incorrecta. Fa gràcia. Ja veurem si repetim, però fa gràcia participar-hi.
I més, si tens la sort de trobar-te bé, com és el meu cas. Era un bon test per a l'objectiu real d'aquest final d'any, que és la cursa dels Nassos. Però feia gràcia aconseguir un bon temps en aquests teòrics 5km.
I més amb la bona gent de l'equip Ashi. Romana i Sònia en categoria femenia, els nens de la Sònia i el Paco (el Xavier i el Pol) en la infantil, i el mateix Paco, l'Ernest i jo en la masculina.
 
Primer van participar els nens. Després, les dones (Ro, fantàstica, 20:24, 27a de la general, però 6a de la categoria i primera de la categoria de les dues Sansis, amb premi inclòs, i Sònia, amb uns increïbles també 21:03, 38a  de la general i 13a de la categoria).
I nosaltres, després, amb caiguda a la sortida, caos i dificultats per trobar el ritme en els primers metres. Jo veia el Paco allà davant i no m'atrevia a apretar més. Veia el temps i estàvem per sota de 3:30. No tenia molt clar el ritme, però pensava que era massa. Tot i això, el primer quilòmetre em va sortir a 3:36 (amb avançaments inclosos a l'inici) i el segon, a 3:33. Crec que teníem el vent a favor, perquè després va haver-hi una petita devallada (3:43 al km 3) el que em feia dubtar de quina estratègia seguir, però tenint en compte que només quedaven 2 quilòmetres calia apretar. Vaig trobar el Paco pel camí, no sé ben bé en quin km. Va ser en la part de la sorra, abans de fer un gir de 180º, que el pobre Ernest va patir després perquè va relliscar...
Vaig preguntar al Paco com anava i em va dir que tirés. Li vaig fer cas i em va sortir el km 4 a 3:41, més aprop del que jo pensava que faria. Només quedava un quilòmetre. En realitat menys. Tenia molt clar que calia anar a mort i així va ser. Últim parcial (no últim km, a 3:28).

Content pels oficials 17:25, que en 5km serien aproximadament 17:55. Independentment de la distància, bon crono i bon test per a Nassos. Crec que ja sé on anirem a parar, o què buscarem el dia 31...
El Paco va entrar immediament després (17:31) i no gaire lluny l'Ernest (17:55). Fantàstics tots 3.

Resultats aquí:
Temps: 17:25
94è de 1200? (hi ha més de 1000, segur)
27è de la categoria



5 comentarios:

  1. Estas fineeet, fineeet, Raúl. Si segueixes millorant a aquest ritme, no puc ni imaginar on podràs arribar!.
    Moltes felicitats!.

    ResponderEliminar
  2. Doncs si aquesta cursa no us acaba de fer el pes, aleshoresa canviar, que d'oferta n'hi ha un munt. A veure si així l'organiztació de determinades curses es posen les piles i s'adonen, com bé dius, que no som màquines de fer diners.
    Per cert, molt bon temps, sí senyor!!
    Que tinguis una bona entrada d'any i si t'animes, pots venir a Avinyó a fer la seva Sant Silvestre.
    Records.
    JC

    ResponderEliminar
  3. Gràcies, Ernest i Joan Carles. Sí que potser haurem de fer un pensament. La ràbia que em fa és que em va bé per lloc i data (no n'hi ha gaires de curses el dia de Sant Esteve per la zona per després poder anar a dinar amb la família).
    Avinyó...m'ho apunto per un altre any...
    Molt bona entrada d'any també a tu, Joan Carles.

    ResponderEliminar
  4. Gran cursa Raúl!!, es cert que tot plegat va ser un caos i fa ràbia que no surtin els 5Km, però l'ambient està molt bé. Més que amb el temps final, queda't amb els ritmes que són collonuts!!. :-)

    ResponderEliminar
  5. Sí, Jordi. És el millor de tot, però fa ràbia perquè les coses es poden fer millor (i mira que hi ha coses, com la bossa del corredor, ben parides en aquesta cursa).
    A veure si rectifiquen...i milloren.

    ResponderEliminar