lunes, 4 de marzo de 2013

CURSA POPULAR DE CALDETES 2013 21r clasificado (10º de categoría)

Me gusta esta cursa. Familiar, buen ambiente, de "pueblo" en el buen sentido. Lo único es que desde el año pasado, el perfil de la carrera es, como decimos por aquí, "costerut". El primer kilómetro (en realidad 900 metros) es de subida-subida. Se sube la riera del pueblo y luego se baja, por otro lado, lógicamente. Luego ya es un "paseo" al lado del mar, de Caldetes a Sant Andreu de Llavaneres, pasando por Sant Vicenç de Montalt, y vuelta a Caldetes (con una mínima incursión territorial en Arenys de Mar).
Llegué con Juan Carlos, puntual, y nos encontramos con otros miembros del Ashi Running, concretamente cuatro de nuestro equipo femenino, Sònia, Eva, Àngels y Laia. Buena representación, pues.

Muy bien acompañado este domingo

Después de un buen calentamiento por la zona de la playa, llegamos muy justos a la salida. Apenas tiempo para intentar colocarme y me encuentro con Isaac, un "compañero" de fatigas de Endomondo, que buscaba bajar de marca, pero vi que, lamentablemente, tuvo que pararse, aunque acabó la carrera.

El recorrido me obligó a tirar de esfuerzo en el primer kilómetro, 3:55, para luego bajar "volando" a 3:14 en el segundo. No sé si fue el sobreesfuerzo, o que no tuve el día, pero luego no me encontré fino del todo. En la parte llana no fui capaz de bajar casi en ningún momento de 3:45. Pensé que igual podía hacerlo a la vuelta, con viento que parecía a favor, pero no, venía racheado y no mejoré. Intenté mantener el ritmo y al llegar a la mitad de la carrera conté. Era el número 21. Al poco rato me adelantó un compañero y yo me fui yendo de los que tenía cerca. Visto el panorama, la marca no iba a mejorar, y el que tenía delante quizás podía superarlo, pero había que mantenerse. Finalmente, en el último km, ya en el lateral de la Nacional, lo superé y pude mantener la diferencia.

Al final, 37:24 y sí, 21º clasificado de 649 que acabaron, 10º de categoría según la clasificación. Del resto del equipo, gran papel de las chicas, aunque Àngels tuvo que abandonar por motivos físicos. Sònia, quinta clasificada y podio de categoría. Eva, 7ª y 5ª de categoría y Laia, 16ª y 12ª de categoría.  Juan Carlos "pagó caro" su viaje de trabajo y su falta de entrenamiento consecuente, gracias también al mal tiempop de la seman y se quedó por encima de los 51 minutos, muy por encima de sus posibilidades.

13 comentarios:

  1. Un cop més enhorabona pel blog!Jo ahir vaig fer mitja de Cambrils!Te la recomano pq és una mitja força maca (passeig marítim amunt i avall tot i que repeteixes circuit), plana i ideal per fer marca.Jo, tot i dur dorsal, vaig saber actuar amb cap i mantenir el ritme que vull dur a la Marató!No vaig apretar gens i em va sortir 1h.32min.Content pq vaig actuar amb cap!Només els dos darrers km's vaig apretar una mica per veure què tal em trobava...La marató ja és aquí com aquell qui diu!Aquesta setmana demà sèries, dijous rodatge una horeta i diumenge 75min.com a molt!La setmana següent i última rodatge de 45 min.dimarts,sèries 10x1 dijous (1 minut a tope 1 de descans) i el dia abans 15 min.d'activació.Com ho veus?

    Gràcies xls consells!
    Bernat.

    ResponderEliminar
  2. Ei, Raúl, molt bona marca de cara a la marató... en 13 dies (tic-tac-tic-tac).
    Que vagi tot molt bé. Ja ens aniràs obrint el camí als que arribem per darrere.
    Força!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, Gemma. Sí, no està pas malament, pero valoro també la classificació (em fa gràcia). I sí, queda molt poc...

      Eliminar
  3. Gràcies, Bernat. Ben fet, s'ha de saber córrer amb cap i, amb el dorsal a sobre, no sempre és fàcil. M'ho apuntaré, tot i que reconec que em fa mandra la distància si és una mica lluny de Barcelona, en aquests casos.
    La planificació és bona. Potser intercanviaria dimarts i dijous per anar més descansat, però el 10x1' no és un entrenament molt exigent, per tant, no crec que sigui contraproduent. Val la pena arribar relativament descansat. I cuida l'alimentació!!! (la descàrrega i la càrrega d'hidrats pot ajudar alguna cosa).

    ResponderEliminar
  4. Raül, si fas la Mitja o els 10km.de Cambrils tens una oferta molt bona en un hotel 4 estrelles d'allà.60€ l'habitació una nit esmorzar inclòs.Val molt la pena!Nosaltres vam arribar dissabte per dinar allà i veure el Barça a l'habitació amb canal plus i tot, que pel matí volíem fer una mica de gym i activació,i de conya.L'any passat vam anar-hi des de Sant CUgat i sí que va ser una mica pesat pq està a 1 hora amb cotxe si li fots canya.

    Les sèries hauran de ser demà pq avui plovia moltíssim i he decidit fer gym que era el que em tocava demà i demà sèries!Sent demà dimecres ja síq eu puc fer sèries i el rodatge el faig divendres i no dijous no?

    Salut!

    Bernat.

    ResponderEliminar
  5. Una altra pregunta,has fet mai la mitja marató de Calella?es fa el 14 d'abril i m'han dit k val la pena també per fer marca.

    Gràcies.

    Bernat.

    ResponderEliminar
  6. Gràcies per la informació de Cambrils. Hi pensarem.
    De l'entrenament, ja fas bé demà sèries i el rodatge divendres, però jo em referia més a la setmana prèvia de la marató. Millor sèries dimarts i més suau dijous.
    Calella és, des de fa temps, una de les meves curses "fetiche". Sempre m'ha anat prou bé i té un recorregut molt pla al costat del mar, ideal per fer marca. Jo hi estic apuntat ja amb la intenció de, si estic bé, buscar rebaixar temps.

    ResponderEliminar
  7. Raúl,
    Si amb aquest temps "només" aconsegueixes ser el 10è de la teva categoria, ui, ui, ui, que potser ens estem estancant. Bromes a part, crono genial i ara a per la marató.
    Records.
    JC (Marathon man)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Fem el que podem, però amb un millor temps que l'any passat, he "perdut" cinc posicions. Això és molt voluble perquè no sempre hi van els mateixos. El que sí que és cert és que cada vegada hi ha més nivell, però és un bon símptome de la salut esportiva de les curses populars.

      Eliminar
  8. Ja queden 2 setmanes, Raúl!! Ara, més que marques, l'important era acumular Km durant la setmana.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Cert, Guillem. kms i de qualitat! De fet, dilluns vaig fer la tirada llarga que tocava el diumenge per tal de no perdre quilometratge, però ara ja queda molt poquet...

      Eliminar
  9. Raül tal i com et vaig dir avui tocaven sèries que ahir plovia a sac.Avui també però les havia de fer sí o sí pk sinó eren massa entrenos junts en aquesta recta final per la Marató.He quedat xop com un ànec i ho he arrodonit nedant 1500m.jaja!Dia passat per aigua totalment!Per cert, fer sèries plovent és bastant desagradable e jaja!

    1 abraçada!

    Bernat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. De vegades cal "patir" més del compte i de ben segur que aquestes sèries no seran les millors de la teva vida, però ja les tens fetes. Jo espero que demà ja faci bon dia per tal de poder saber quin és el meu estat de forma amb el famós Test Gavela de 2x6000.
      La piscina segur que ha anat bé per descarregar cames.

      Eliminar