lunes, 20 de diciembre de 2010

MITJA DE VILANOVA Torno a baixar d'1h 30 min


Bé, va per davant que de debò no tenia ni idea de com em trobaria. No sabia ben bé què podia fer i no era pas una "estratègia" per alegrar-me d'un temps millor del que esperava. En principi anava amb la idea de, si tot anava molt bé, baixar d'1h 30 i ho vaig fer: 1h 29' 16", segona millor marca en mitja, i vaig rebaixar la marca de l'any passat en 10 segons. No està malament, tenint en compte que fa 15 dies havia fet la mitja de Mataró...amb MMP. Per als interessats en classificacions i tal, número 207 d'uns 1500 inscrits i 112è de la categoria. Molt content.

Vilanova tenia la seva gràcia perquè va ser la primera mitja que vaig córrer i perquè, a més a més, la corria amb dos amics, el Juan Carlos i el David, que no debutaven en la distància, però gairebé per diferents raons. Tots dos van fer pràcticament el que s'havien marcat. El David, per sota d'1h 45' i el Juan Carlos, poc més d'1h 46'. Per tant, "triplete".

Pel que fa a la cursa, el cert és que vaig ser una mica irregular pel que fa als temps parcials de cada km, però molt regular cada 5 km. Els temps van ser 21'11" (km 5), 21'13 (per 42'24" al km 10), 21'30 (i 1h03'54", al km 15) i 20'52" (1h24' 46"al km 20). El km i escaig final en 4'30". Per primera vegada vaig fer millor la segona part que la primera!!! (dos segons, en realitat, je, je).

Tenia bastant clara l'holografia del terreny, tot i que sempre et duus alguna sorpresa. 21km són molts i és difícil controlar-los tots, però m'enrecordava bastant de la petita pujada del km 4 al 5, i per això vaig anar més ràpid abans per fer aquest km en 4'24" sense que el temps es ressentís. La baixada posterior del km 5 al 7 va servir per agafar segons de cara a la pujadeta entre els km 13 i 15. Mentalment va anar molt bé marcar-me objectius a curt termini, gairebé cada 3 o 4 km en tenia un per tal d'automotivar-me. Tot ajudava a buscar l'objectiu de baixar de 90 minuts.
El tram final és "punyetero". Sembla pla, però és un petit "tobogan" i això, a més a més, en una carrtera de les afores del poble. Quan vaig arribar al km 17, amb 1h12' aprox se'm va encendra un llum i vaig pensar: si te'n vas a 4 minuts per km tens a tocar l'1h 28. Potser un pèl just, però podia ser. Total, que em vaig deixar la pell durant 2 kms (4'01 al 18 i...3'58" al 19). Però no comptava amb un parell de km finals complicats. A més, el cartell del km 20 va desaparèixer!!! tot i que ja l'havíem vist abans al km 3 em sembla. El km semblava etern i en una petita pujada final que va acabar per decidir el temps final que, tot s'ha de dir, em va deixar plenament satisfet.
Ara, a recuperar forces per una cursa molt més modesta: diumenge, la Sant Silvestre del Masnou, 5 km per païr els torrons...

5 comentarios:

  1. Molt bé Raúl!. Esta clar que continues "finet", i que ja tens més que consolidat el sub 1h30.
    Felicitats!!!.

    ResponderEliminar
  2. Noi, si el km.19 el vas fer en menys de 4', després d'haver-ne fet abans 18 km. diria que més que "finet" estàs "finíssim". Ara a aguantar el tipus com sigui. Jo vaig fer la Bell race de Navarcles i ni de lluny em vaig acostar a aquests parcials (és clar que la cursa era molt diferent). A veure si avui sóc capaç de penjar la crònica.
    Felicitats-

    ResponderEliminar
  3. Gràcies a tots dos. Joan Carles, la llegiré amb atenció aquesta crònica. Ara bé, avui estic baldat, que consti, tot i que em van donar una mena de reflex en crema que tot i la pudor crec que ha funcionat força bé...

    Seguim en contacte!

    ResponderEliminar
  4. Raúl, no entenc gaire de tònics medicinals i coses d'aquestes però sí que sobre el reflex se m'ha quedat gravada una frase que fa molt temps va dir l'antic fisioterapeuta de la secció de bàsquet del Barça -crec que es diu Toni Bové- i és aquesta: el reflex serveix perquè les sabatilles no rellisquin a la pista. Per a res més. Potser d'ençà aleshores la cosa ha millorat, però.
    Salut i a descansar.

    ResponderEliminar
  5. Quina frase més gran!!!
    El cert és que no l'havia fet servir mai, però era un "suposat" recuperador muscular que feia la mateixa "pudor" que el reflex. No sé si es psicològic, però molt malament no ha anat, tot i que tampoc penso que hagi estat molt diferent a les altres recuperacions habituals...

    Avui tornarem a rodar, poc, però a rodar...això no para!!!

    ResponderEliminar