lunes, 27 de diciembre de 2010

SANT SILVESTRE DEL MASNOU Fred, presses i 18:08 (no reals) en 5km



El subtítol resumeix molt bé el que va ser la matinal atlètica del Masnou. Fred, molt de fred, no d'aquell agradable que mola per fer marques. Sort que el vent no va ser tan fort com pensava. Les presses van venir perquè vaig arribar un pèl tard (i mira que de Mataró al Masnou són 15-20 minuts...) i entre saluda a l'Esther, que feia la seva primera cursa, i posar-nos en marxa ja quedaven 20 minuts com a molt per a l'inici de la cursa. I el fred va provocar l'atac d'anar als lavabos...que evidentment estaven plens. Vam apropar-nos als d'un bar que també tenien una cua important, però no tan exagerada. Total, que després d'un pseudoescalfament, m'apropo amb la "marabunta" amb la intenció de buscar un bon lloc a la sortida.
Psicològicament anava bé perquè després d'una mitja marató, 5 km es fan com aquell qui diu amb el barret, però sabia que no hi ha temps de rectificació, per tant un bon ritme de sortida era imprescindible per agafar posicions. Això vaig fer i sense pensar que anava especialment ràpid vaig veure com em col·locava bé. Sense adonar-me'n també vaig passar el primer km i vaig mirar el rellotge de reüll. Vaig fer, suposo, uns 3:30 i escaig perquè sí recordo el pas pel km 2, 7:10 més o menys. Allà vaig flipar perquè vaig començar a processar i pensar que m'estava passant de ritme, però el rellotge em deia que anava a 3:50, 3:45, a vegades més, molt irregular. El tercer km va ser ràpid (10:50 aprox), però el quart va anar un pèl més lent i quan vaig apretar, al final de tot, vaig veure un temps molt però quemolt bo: 18:08. La idea era baixar de 19 minuts, però no tant... Després, vaig començar a sentir comentaris de que la cursa era una mica més curta, potser uns 200 metres. Bé, em faig a la idea que he fet uns 18:50, per tant, dins de l'objectiu, que si un altre dia vull apropar-me als 18 minuts em sembla que hauré d'entrenar molt i molt. Vaig acabar el número 107 d'uns 1100 que van acabar, i el 43è de la categoria. http://www.santsilvestredelmasnou.com/ (per si voleu veure la classificació general). Molt content.

També molt content per la cursa de l'Esther, una amiga que s'estrenava en el món de les curses, i que va fer 30:24. Bravo! L'objectiu era acabar i ho va aconseguir, tot i alguns problemes als tibials que s'ha de mirar. Felicitats, Esther! Ara, a preparar l'altra Sant Silvestre, la de Barcelona, la Cursa dels Nassos, amb l'objectiu d'apropar-me als 39 minuts... a veure què.



2 comentarios:

  1. Raul, aquest mateix comentari que la cursa no feia ben bé 5 km. també el fa en Xavier Bonastre. I just fa una estona he publicat un escrit al bloc en què esmento aquesta cursa. I potser tu que treballes en la Tv hi tens quelcom a dir.

    Salutacions.

    ResponderEliminar
  2. Sí que em sorprèn la marca i crec que realment és així, tot i que hi ha un noi que es veu que ha comprovat el recorregut i sí que li surten els 5km, però quan massa gent ho comenta és per alguna cosa...

    I del teu post, suposo que ja has vist el comentari que vaig deixar ahir al teu blog. I és que la TV és així...

    ResponderEliminar