lunes, 14 de febrero de 2011

MITJA DE GAVÀ: Quan tot surt com esperaves 1:26:55 (MMP)

Doncs sí, tot estava al meu favor. Els entrenaments, el descans (fantàstic el moment spa del dissabte, je,je i dormir bé i suficient la nit anterior), el circuit, les sensacions...tot apuntava a bona marca. L'únic "problema", un cop en dos dits del peu dret que em van fer pensar que potser patiria, però finalment el dolor va ser suportable.

La prèvia va anar bé, tot i arribar un pèl justos, sobretot per la distància entre el pàrking a Barnasud i la sortida (amb prou feines un quilòmetre i escaich, però vam anar caminant). Total, que el Juan Carlos i jo no vam poder escalfar molt. Ell no és d'escalfar gaire (sempre diu mig en broma que quan ha fet 5km és quan comença a córrer), però a mi m'hagués agradat rodar una mica més. Però bé, les coses van com van. Una vegada al calaix, una foto sorpresa que em va fer la Maite i...cap a Castelldefels falta gent!




No estava molt ben col·locat, però l'inici no va ser com d'altres vegades. Tot i que hi havia gent, de seguida vaig poder buscar el meu lloc i apretant una mica més del compte (3'55" el primer km, de baixada), a partir d'aquí vaig anar molt bé. Em va fer una mica de por anar massa ràpid, ja que al km 5 havia fet 20'10" (donaré els meus temps perquè els oficials varien poc i m'és més còmode). La carretera per Gavà Mar fins a Castelldefels és molt plana i jo semblava un rellotge suís. Fins el km 15 vaig clavar els parcials entre 4'04" i 4'07". Ni jo mateix m'ho creian. Amb el nou Forerunner i el recorregut tan pla tot anava bé. Per tant, al km 10, 40'39" (20'29" el parcial) i al km 15, 1h01'07" (20'28"). Havia potser apretat una mica més del compte, per tenir un petit marge de maniobra, sabia que a partir del 15-17 començaria a patir una mica. De fet, a partir del km 17 vaig fer una petita devallada (4'12", 4'11 i 4'16"), però ja estava al 20 (1h22'05") i només quedava l'últim esforç. Un esforç important, ja que bona part d'aquest km era pujada, però una pujada continguda per moments. Potser la part de la Rambla de Gavà va ser la més dura, però entre carrerons transversals, la gent que animava i l'adrenalina de saber que si em mantenia faria marca personal, tot va anar com la seda. Finalment, 1h26'55" (dos segons més al meu rellotge, per tant gairebé igual). He rebaixat la millor marca personal en més d'un minut. Fantàstic. La foto és de poc abans de l'arribada a l'estadi municipal de la Bòbila. Encara em quedaven escasses forces per fer l'sprint final, però em va alegrar molt veure la Maite i la Mari Ángeles animant i fent la foto.


La satisfacció era total, tot i l'esgotament. Poso ara els parcials aquí, perquè quedi més clar:
km 5: 20'15", km 10: 40'39" (20'29"), km 15: 1h01'07" (20'29"), km20:1h22'05" (20'58"). Total: 1h 26'55".
Classificació: 364è de la general i 238è de la categoria. Vaig anar millorant les posicions des del km 5 (461è), km 10 (422è), km 15 (398è) i final 364è, tot i anar a pitjor els meus temps. Per a qui vulgui consultar la classificació: http://mitjamarato.gavaciutat.cat/

El Juan Carlos també va fer millor marca personal: 1h45'29", a 5 minuts clavats el km. Tots dos estàvem especialment contents, com és lògic.

4 comentarios:

  1. Molt bona cursa, i espectacular marca!!!.
    Ostres Raúl, això ja es d'un nivell que fa por.
    Jo també m'ho vaig passar molt bé, i crec que l'any 2012 repetiré mitja de Gavà.
    Una abraçada i ens veiem a la marató!!!.

    ResponderEliminar
  2. Gràcies, Ernest. Com vas poder comprobar, el recorregut ajuda, i molt, no com a Granollers. Tot i que siguis de pujades i baixades, un recorregut pla crec que sempre ajuda. Crec que tu tens un nivell similar i no trigaràs gaire en aconseguir un registre similar.
    A més, a tres setmanes de la marató era un bon test per saber on podria estar el 6 de març. Ara, crec que ja ho sé.

    Com tu dius, ens veim a la marató!!!

    ResponderEliminar
  3. Estic parlant "virtualment" amb dos cracs. Ni en els meus millors somnis he somniat una marca com la teva Raúl, ni com la de l'Ernest (encara no he llegit la seva crònica).
    A veure què em surt aquest proper diumenge a Balaguer però coneixent-me aniré molt de tranqui.
    Enhorabona a tots dos i ens veiem a la marató. Ah, que no ho sabeu? sefurament hi serem però farem una mitja, acompanyant a un col.lega.
    Ja estaré al cas.
    JC

    ResponderEliminar
  4. Això sí que és una sorpresa. T'ho tenies amagat, eh? Ja té el seu què això de participar-hi per acompanyar, ajudar o com sigui per tal de formar-hi part. Ja lleguirem les teves evolucions.

    ResponderEliminar