lunes, 21 de febrero de 2011

RECTA FINAL PER A LA MARATÓ


Ja només queden amb prou feines dues setmanes per al dia D, el 6 de març, a Barcelona. Tots els maratonians i els aficionats a l'atletisme tenen aquest dia gravat al cap, sobretot per als qui participen degut a la preparació de la mateixa.
Després de Gavà calia tornar per fer l'sprint final i m'ha quedat una setmana força agraïda. Només quatre entrenaments (i el primer, dimarts, de 9km) però 60 quilòmetres. Dues tirades llargues (una a ritme suau de 18km) i l'altre diumenge, en progressió (19km en 93 minuts tenint en compte que els primers 30 van ser a més de 5 minuts el km i els tres últims a més de 6 perquè la pujada de la platja a casa és per fer-la així). Per tant, bona setmana.

Aquesta també faré quatre sessions, entre dilluns i diumenge, incloent divendres una mena de "test" amb dues sèries de 5 ó 6 quilòmetres cadascuna a bon ritme. L'última setmana, de tranquis, amb la sensació d'haver fet una bona feina. Es pot fer més, però no sé si podria.

L'objectiu? Baixar de 3h 15 segur, apropar-me a les 3h 10 i tot depenent de com em trobi, intentar baixar d'aquesta última marca. No serà fàcil. És un ritme de 4:30 el quilòmetre, un bon ritme, però intentaré baixar una miqueta per si de cas la marató es converteix realment en una cursa de 30+12. Ja veurem perquè avui dia tinc molt, però molt clar, que si no "tiro" em dedicaré a gaudir de la cursa. A veure si puc disfrutar, però perquè vagi bé. Ja explicarem.

Per cert, les inscripcions ja estan tancades al lloc web http://www.barcelonamarato.es/

4 comentarios:

  1. Se'ns dubte l'objectiu que tens es ambiciós i hauràs de "patir" una mica... Però si no ho intentes segur que no sabràs si pots aconseguir-ho....!! A veure si coincidim entre tanta gent..!!

    ResponderEliminar
  2. Sigui com sigui, gaudiràs de la cursa, de ben segur. Aram amb aquest objectiu, estic amb el Carlos que et tocarà patir una mica. Però al final, la recompensa acostuma a venir.
    Salutacions ben cordials.
    JC

    ResponderEliminar
  3. Potser m'he fet massa el valent i amb només una marató a les cames igual és un pèl agosertat, però com bé dieu també fa gràcia buscar objectius més que "assequibles" (crec que acabar-la ja va ser un) i els bons entrenaments i l'esforç d'aquest any em permeten estar bé de forma. No sé com estaré altres anys, per tant caldria aprofitar-ho. Cal, però també, patir i disfrutar alhora.

    Gràcies a tots dos i a veure si és veritat que entre tanta gent coincidim!!!

    ResponderEliminar
  4. Crec que es tracta de fixar objectius realistes, però si tens la confiança i els entrenaments necessaris per fer sub 3h10'..., doncs endavant, i et desitjo tota la sort del món!.

    ResponderEliminar