lunes, 8 de agosto de 2011

CURSA DE MALGRAT: Bon entrenament

6:30 a.m.
7 d'agost.
Diumenge.
Sona el despertador.
Ufff!!! Vull dormir més!!!
A qui se li acudiria apuntar-se a la cursa de Malgrat?
Aquests van ser els primers pensaments quan, a poc de sonar l'alarma, vaig posar els dos peus a terra. A més, divendres, gairebé sense voler, em va sortir un entrenament "maco" (res de l'altre món, 11km, dels quals 8 a 4:29, però bé per l'època i el meu estat de forma actual). Per tant, no sabia com aniria, i el camí fins a Malgrat de Mar (a 30km de casa) per agafar el dorsal abans de les 8 del matí se'm feia pesat, tot s'ha de dir. A més a més, la Maite m'acompanyava i em sentia una mica "culpable".
Una vegada arribat al poble (després d'un parell de voltes de més), l'aparcament es troba a 30 metres de les pistes d'atletisme, d'on sortia la cursa. Vaig a recollir el dorsal i, sorpresa, apareix el meu nom, però el xip groc no correspon. No ho entenc. Vaig a incidències i ja han recollit el número. Torno a mirar en un altre llistat i, finalment, surto de dubtes. Avui sóc Raúl Munoz (amb N) Hernández i el meu alter ego, Raul Muñoz (amb Ñ) Hernández havia arribat abans, tenia un altre pitrall i ja l'havia recollit. Sort del número de xip. Hauré de mirar això més, sobretot a les curses pel Maresme perquè ja em va passar una cosa semblant a la cursa de Caldetes.
Raul Munoz (amb N, no Ñ) Hernández, segons la cursa
Amb el tema del dorsal, anar a la lavabo (petites cues tot i ser 600 inscrits), només tinc temps de fer quatre estiraments i rodar una mica. És igual, ja és això, perquè la idea és veure com estic i com funciona el cos davant un esforç més considerable.
Poc abans de començar, minut de silenci en record del president del CA Malgrat, Ramon Hernández i Torró, i just després, comença la cursa.
M'heu de buscar. No és difícil, sóc l'únic que mira a càmera
Primeres sensacions, bones, no vull anar molt ràpid al primer km, però tampoc vull quedar-me massa enrera i em surt un primer a 4:06 i un segon a 4:09. Bons números, però no vull abusar ja que són 10km i encara no he entrenat a aquests ritmes, ni m'he apropat!!! Per tant, baixo el pistó i l'accelerador i me'n vaig a registres més modestos: 4:15-4:18-4:20. No vull passar-me d'aquí i arribo al km 5 amb 21:14 segons l'organització, el número 128.
La idea és fer una segon part una mica millor per acabar aprop dels 42 minuts. Però no vull apretar massa d'hora i encar mantinc uns registres d'entre 4:15 i 4:20. A partir del km 8 intento apretar, però un vent de cara tant "punyetero" com agraït m'impedeix rebaixar els 4:15. Tant m'és. Estic disfrutant perquè el dia ennuvolat ens ha permès córrer amb una temperatura relativament agradable, tot i la humitat. Guardo forces per a l'últim quilòmetre, que és quan vull donar-ho tot i no està pas malament. Vaig avançant corredors i acabo aquests últims 1000 metres en 3:47, tot just per sota dels 42 mintus (exactament 41:59).
Agafat molt "així", a l'arribada, però sóc jo
Per l'estadística, diré que a classificació vaig quedar el 112 de la general (de 543 que van acabar la prova) i el 42è de la categoria, que no està pas malament. Sumo gairebé 77 punts per a la Lliga Championchip. Si hagués fet sub40, n'hagués sumat uns 80...Per cert, el meu alter ego està en millor forma que jo i va acabar amb uns envejables ara per mi 39:13.
Conclusió. Bon entrenament per ser la primera cursa de la temporada (després de 4 setmanes d'entrenaments), bona cursa, ben organitzada, no molt dotada d'obsequis, però "ben parida" i recomenable. La calor seria un inconvenient que, afortunadament, ahir no vam tenir.

5 comentarios:

  1. Bona estrena Raúl. I sobre tot amb molt de cap, com demostres amb un segon parcial bastant més ràpid que el primer.
    Felicitats, i a seguir millorant!.

    ResponderEliminar
  2. Estant a "pretemporada", el resultat està més que bé, que del que es tracta ara és d'anar agafant ritme i tenir bones sensacions...

    Potser l'objectiu a la propera cursa hauria de ser conèixer el teu "alter ego", despistar-lo una mica i fer-li un "cambiazo" del chip, jeje!

    ResponderEliminar
  3. Gràcies als dos, la veritat és que el tema del meu "alter ego" em fa ballar el cap. Un dia d'aquests intentaré quedar amb ell i (quan estigui en forma) fer una cursa els dos a ritme. Seria un punt!!!

    ResponderEliminar
  4. Hola Raul
    No esta mal para llevar solo cuatro semanas de entrenamiento , este deporte es entrenar y paciencia

    Juanlu

    ResponderEliminar
  5. Hola, Juanlu

    Veo que al final has podido, aunque sea de "Anónimo". Sí, la paciencia es clave en este deporte de sacrificio, pero lo es más la constancia, y de esa tengo (y tienes por lo que veo de tus entrenos) bastante.

    Seguimos en contacto.

    ResponderEliminar