lunes, 5 de diciembre de 2011

MITJA DE MATARÓ. Nova MMP 1h24:32



L'estat de satisfacció (i en cert sentit d'incredulitat) que m'envolta és enorme. Fa un temps apropar-me als 3:50 per quilòmetre i, conseqüentment, als 38 minuts en 10km em suposava un esforç terrible i gairebé inabastable. La setmana passada vaig fer 38:12 amb la sensació de que el sub38 estava a tocar.
Una setmana després, la mitja marató de Mataró m'ha permès aconseguir una altra fita fins fa poc força llunyana, baixar de l'1h25, concretament 1h24:32.
Anem a pams. L'equip havia quedat aviat per recollir dorsals, però jo ja el tenia i, per variar, em vaig permetre "el luxe" d'arribar una mica més tard.


Tot i això, vaig tenir temps de fer un escalfament tranquil, amb temps, petant la xerrada.




Semblava que faria fred, però després tot va canviar. A poc de començar la cursa, foto d'equip i cap a la sortida!
De l'equip, dels companys més propers pel qua fa a marques, el Paco tenia objectius més ambiciosos que el meus i el Rafa, en teoria, es quedava una mica enrere, per tant tocava intentar aconseguir marca sol, però a casa, que és un punt important ja que el recorregut m'era força conegut.
L'estratègia era clara. Apretar els primers 5 quilòmetres per guanyar temps, aguantar a la part mitja de la cursa, la més plana, i potser perdre una mica en la pujada final. Teòricament es podia fer, però la realitat n'és una altra.
Els primers quilòmetres van sortir bé, molt bé. Ràpids, potser massa ràpids, però dins de l'estratègia. 19:17 al km 5. Bé. El segon parcial s'havia de quadrar bastant bé per seguir optant a marca. 20:03 per un temps al km 10 de 39:20. Uff, pensava. Aquest és un molt bon registre per un 10.000, però cal doblar gairebé per fer marca en la mitja.
Els següents quilòmetres, ja a la nacional i amb un vent enutjós, van ser els pitjors, pel que fa a sensacions, també en temps perquè el parcial fins el 15 va ser de 20:27 (a 4:05). En aquest moment em vaig prendre un gel per veure si reaccionava o no. No tenia bones sensacions. Em feia la impressió que anava massa lent (mirava el Fore i a vegades em surtia un ritme de 4:10 que pensava que feia perillar el resultat final).
No sé si va ser el gel, o les ganes, les cames o el cap, però els següents quilòmetres els vaig anar fent a un ritme relativament millor, sobretot cap al final (el quilòmetre 19 em va sortir a 3:58). Calia apretar perquè el quilòmetre i mig final havien de ser demolidors. La famosa pujada. Es va fer dura i no em va quedar una mitjana gaire reeixida. Vaig pujar a 4:30-4:35, però tothom anava molt just de forces. Petita recuperació i vinga, un quilòmetre més per arribar al final. Ja feia els meus càlculs i sabia que l'1h 25 queia.
L'alegria de veure la Maite amb la Cristina, el Juan Carlos i la Mari Ángeles al costat de l'arribada, més el meu cosí Sergio (que havia participat en la "marató escolar") amb el meu pare em van encoratjar encara més.
Després vaig veure el Ricardo, el Rafa, que també va fer marca personal, igual que el Paco, i després la resta de l'equip, amb millors marques del Pere i la Sònia... i el podi de la Sílvia!!! Primera de la categoria (entre 20 i 30 anys). Ens vam enterar tard, vaja amfitrions, i no tenim foto... Primera cursa amb nosaltres i amb la nova equipació i queda primera, vaja crack. Els meus números:

Temps: 1h24:32
Parcials: 19:17-20:03 (39:20)-20:27 (59:46)-20:25 (1h20:11)
Posició final: 134/1856 (per categoria 79/731)



14 comentarios:

  1. Felicitats Raúl, uns ritmes impresisonants. I el darrer kilómetre + "propina" et van sortir molt bé. Enhorabona per la MMP.

    ResponderEliminar
  2. Gràcies, Jordi. La veritat és que estic molt content del rendiment. I, a més, a casa. Fa més goig encara. Una abraçada.

    ResponderEliminar
  3. Vaya carrerón!! Tenías la marca en las piernas y lo sabías....te estabas reservando para que fuera en tu casa...jeje... Un gran día! Enhorabuena!!!

    ResponderEliminar
  4. Enhorabona Raúl!
    Portes una setmana récord.

    ResponderEliminar
  5. Enhorabona Raúl... ja sento el teu alè al meu clatell!!! Paco (Ashi Running Team)

    ResponderEliminar
  6. Raúl, un apregunta: no t'has planetjat fer de "llebre" d'algun altre corredor que faci una mitja per sota de l'1h:20h o l'1:10h? Ho dic perquè renoi, per ser un aficionat (en el bon sentit del terme) has fet una marca que com he dit altres vegades, ni jo mateix l'aconsegueixo en el meu millor dels meus somnis.

    Si mai hem de coincidir en una cursa, serà al principi o al final, però ja veig que no "durant" perquè mentre jo aniria a velocitat de creuer (xino-xano) tu hauràs posat la directa res més començar.

    La meva més sincera enhorabona i ànims per a la propera. Jo faré aquest diumenge una de mitja muntanyeta i de 10 km prop de casa, i m'ho agafar´amb calma, doncs arrossego un fort refredat. Les mitges ja les he deixat per al 2012.

    Records.

    ResponderEliminar
  7. Gràcies a tots, pels ànims i per les felicitacions. Tenia ganes de millorar, la capacitat està allà, els entrenaments han donat els fruits desitjats. A veure què podem continuar fent...Bé, sobretot, gaudir de les curses, i dels amics, amb els que corro i amb els que llegeixen...

    ResponderEliminar
  8. Enhorabona!
    Estàs rebaixant totes les teves marques, eh!

    Gran final de 2011!
    Ara tocarà plantejar-se els nous reptes del 2012!

    ResponderEliminar
  9. Un bon repte per al 2.012 seria posar un dos en el dígit de les hores en la marca de la teva propera marató!!! PACO

    ResponderEliminar
  10. Gràcies, Guillem, sobretot venint d'un crack com tu. Potser sí que ens podem replantejar algun repte...però Paco, la marató en sub 3hores són paraules majors (oi, Guillem?). Hauria de trobar-me molt còmode amb ritmes més alts en totes les competicions. Baixar de 3h10 pot ser un bon objectiu, però ja en parlarem.

    ResponderEliminar
  11. Que bueno que hicieron ese maraton... Me gustaria poder hacer algo asi algun dia.

    ResponderEliminar
  12. No tinc paraules crack!!!.
    Gràcies en tot cas per compartir amb nosaltres aquests bons moments.
    Felicitats!.

    ResponderEliminar
  13. Impresionante Raul , me quedo sin palabras , estas para rondar el Sub-3h en maraton y si sigues asi para bajar del 38' en 10km

    Juanlu

    ResponderEliminar
  14. Gracias a todos y todas!

    He estado un poco desconectado estos días (de puente, de relax...y algún que otro entreno). Preparando ya los próximos retos...

    ResponderEliminar