lunes, 19 de diciembre de 2011

MITJA DE VILANOVA. NOVA MMP:1h23:41

Potser és una mica lleig dir-ho, però està clar que estic bé de forma. Mai no m'havia trobat tan bé competint. En tres setmanes he rebaixat les meves marques de 10k (38:12, 15 segons menys que l'anterior) i mitja marató en dues ocasions. Primer a Mataró, 1h24:32, gairebé dos minuts menys que l'anterior. I ara, a Vilanova, 1h23:41, prop d'un minut menys. Estic eufòric, tot s'ha de dir.
Com deia a la prèvia de la cursa, la mitja de Vilanova m'agafava una mica a contrapeu. Després de la mitja de Mataró, vaig estar uns dies fora, vaig entrenar una mica menys amb viatge llarg en cotxe inclòs, i no tenia molt clar què podia fer. Però és cert que em trobava bé de forma.
Vam arribar a Vilanova una mica justos de temps. No vaig veure l'Enric, company d'equip, i vaig pensar que potser ens veuríem després. El temps, just, però suficent, tot i això, per recollir dorsal, escalfar una miqueta (no gaire, tal com m'agrada a mi) i anar cap a la sortida amb certa celeritat. El Juan Carlos i el David anaven amb objectius ben diferents i només començar vaig intentar buscar el ritme més adequat. L'estratègia era clara: a tot gas per si el cos aguantava. Havia pensat sortir a 3:55 i els primers quilòmetres, amb alguna irregularitat per pujades i baixades, es va acomplir. 19:38 al km 5 i 39:05 al 10.


Per la zona del passeig, al fons

El recorregut, tot i que el coneixia d'altres edicions (i era el mateix), em va sorprendre positivament. Després de la doble entrada al parking del port de Vilanova, la sortida per la rambla i la sortida del poble em van fer recordar el tram final recta-tobogan. Uff! Per moments, tot i haver complert els objectius intermitjos, començava a pensar que no tornaria a caure el rècord. Havia de continuar per sota de 4 minuts o molt a prop. Mentalment anava calculant i recalculant ritmes i en el 15 feia 59:15 segons el meu Fore, 59:30 aprox segons la distància oficial. A partir del quilòmetre 18 pensava que hi havia una pujada llarga, però no va ser fins gairebé el 20. Llavors em trobava pletòric perquè sabia que molt malament ho havia de fer per no baixar d'1h24. Dit i fet. Analitzant després, la mitjana que queda és de 3:57 el quilòmetre. No ho hagués pensat fa un temps quan baixar de 4' el km era una quimera...

Temps real: 1h23:41
Posició: 61/1265 28è de la categoria
Punts Championchip: 86,54 (la millor puntuació mai aconseguida per mi


Els dos companys amb els que vaig anar van fer també dues grans carreres. El David, MMP, amb 1h38:56 (va baixar en més de 3 minuts l'anterior marca) i el Juan Carlos, amb 1h44:00 exactes no va fer-ho per poc. L'Enric, que acompanyava a un amic, s'ho va prendre amb la calma, una mica més de dues hores.

7 comentarios:

  1. Raúl,
    Digues que sí, que carai! si un està eufòric per aquesta "mega-marca" doncs per què no dir-ho? I que tingui mala enveja ... doncs que es foti! Ep, jo en tinc però de la sana. M'alegro molt per tu perquè demostres que treballant-ho, s'aconsegueixen fites com aquestes (per cert, t'has plantejat fer de llebre d'algun "paio" que vulgui baixar dels 1:20h?)

    Com ja t'he dit altres cops, ni en somnis se m'ha passat pel cap fer aquestes marques i no sé si te n'has adonat però ahir, fent una mitja, tampoc vas estar molt lluny de la teva MMP en 10 km. Això vol dir que vas mantenir un ritme viu durant la resta de la cursa. I això sí que també és un molt bon mèrit.

    Per part meva, ahir a Lleida un paper discret, dins la meva tònica ja previsible d'una persona que com jo, no pot entrenar gairebé gens aquestes darreres setmanes i que no té més remei que agafar-se les curses amb calma i com un entrenament. Però això sí, passant-s'ho bé. Suposo que també com tu però amb unes altres fites.

    "Lo dicho", la meva més sincera enhorabona i ara potser sí que et plantegis baixar de l'1:20h. En això, però, no et podré ser de gaire ajuda. Ja t'ho pots imaginar.

    Records i salutacions.
    JC

    ResponderEliminar
  2. Gràcies, Joan Carles. Un plaer, com sempre, llegir les teves impressions. Sí, estic molt content, i abans de buscar 1h20, cal baixar d'1h23, si pogués ser, baixar de 38 minuts en els 10km (aquest el veig més "assequible"). Anem pas a pas, però content, sí, molt content.

    ResponderEliminar
  3. Raúl, la veritat és que és un plaer llegir-te i comprovar com millores setmana a setmana. Moltes felicitats, darrera d'aquestes marques hi ha molta feina...

    ResponderEliminar
  4. Gràcies, Jordi. Hi ha feina, però també passió i il·lusió, que ajuda (tot i que amb aquestes dues últimes no n'hi ha prou, és clar).
    Una abraçada i a veure si coincidim en alguna cursa no molt multitudinària...

    ResponderEliminar
  5. Sin palabras!!! tremendo fin de año. Esto huele bien...sub 38, sub 3h......

    ResponderEliminar
  6. Enhorabona!! Lo del sub38 ja està fet. Crec que pots ser més ambiciós i tot!

    ResponderEliminar
  7. Gràcies, Rafa i Guillem. Espero que sí, que caigui el sub38, a veure com continuo. Sub3h en la maratón son palabras mayores, Rafa!!! (aunque es un sueño, claro)

    ResponderEliminar