martes, 1 de mayo de 2012

CURSA DE FONS DE LES TORTUGES 2012 He conegut el meu “alter ego”


Molt bona cursa. Ben organitzada. Poc més de 600 inscrits, fàcil i ampli aparcament a 500 metres de la sortida. Una relació qualitat-preu òptima. Res de samarretes. Botifarrada popular al final, i una altra botifarra artesanal de regal, juntament amb coses dels patrocinadors per un preu de 8€. Si puc, repetiré.

Arribo bé i l’entrega de dorsals, el guardarropia i lavabos està tot molt aprop. Escalfo suaument. Encara pateixo les conseqüències del trail de dissabte. Els bessons es queixen una mica, però hauran de descansar un altre dia.

Les curses infantil prèvies ambienten la cursa de fons de Les Tortugues,  de 14 quilòmetres, tot i que hi ha una versió curta de 7 per als menys agoserats.  Els primers quilòmetres són per asfalt, per La Garriga, fins a sortir del poble cap als camps de conreu adjacents. Es nota perquè surten quilòmetres a menys de 4 minuts. Poc abans d’arribar al tres comença realment la cursa de fons.
 Abans de la sortida
Són camins de pagesos, de servei, força amplis, tot i que amb algunes pedres i una mica de fang en algun moment. El recorregut puja fins el quilòmetre 7. Ho sé i no em fa res patir una mica i baixar el ritme. Però a partir del 7 és per gaudir en una baixada continuada en una zona més boscosa. Molt més divertit, potser perillós fins i tot per la zona, però em trobo a gust. En aquesta zona i poc després m’avancen 4 ó 5 corredors que continuaré tenint a vista, però que no seré capaç d’agafar.

La part final es fa per la Rambla de La Garriga, pels que hagiu fet la mitja de Granollers, en ordre invers dels què es fa en aquella. Pica amunt, però puc apropar-me als quatre minuts i encara lluito per intentar guanyar algun lloc. Impossible. Les cames no estan tan fines com sempre i tot i un esforç final, acabo la cursa amb un temps de 58:11 (a 4:09) en la posició 34, 17è de la categoria.


 Els dos Raúl Muñoz Hernández
La sorpresa bé al final, quan caminant per la zona trobo el meu “alter ego”, en Raul Muñoz Hernández, un altre corredor que es diu com jo i que, tot i que hem coincidit en alguna cursa, no ens coneixíem. Ens fa molta gràcia als dos i ens fem unes fotos de record. A més, hem quedat molt a prop un de l’altre. Ell ha fet poc més de 59 minuts.
Un mateix nom, dos dorsals, dos atletes

Ja ens coneixem. Ara falta fer una cursa junts i acabar-la, també junts…

4 comentarios:

  1. Veig que de nou t'estàs acostant a aquestes "altres" curses.
    És, crec jo, una evolució inevitable en tot corredor que porta un temps en aquest "mundillo".
    Tho passaràs bé i crec que també millor.
    Sautacions ben cordials.
    JC

    ResponderEliminar
  2. M'agrada, però encara tinc corda en asfalt, no et pensis. Potser evitaré alguna que altra cursa més multitudinària, seré més selectiu en algunes curses, però si no passa res estrany, aniré combinant les dues coses. Potser es pot fer per èpoques. Ara que ve la calor es pot fer més muntanya i, a l'hivern, més asfalt...
    El cas és, com tiu dius, passar-ho bé.

    ResponderEliminar
  3. Aquesta cursa de les Tortugues me l'apunto, ja la tenia present però després dels teus comentaris, l'any vinent no me la perdo!!.
    Molt bona cursa Raúl, tot i que dius que no anaves tant fi com sempre, t'ha sortit un temps molt bó!. Felicitats!.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Realment val la pena. Molt bon tracte, molt bona qualitat-preu i camins molt agradables per a córrer, sobretot la segona meitat. Jo, me l'apunto també per a l'any que ve.

      Eliminar