lunes, 3 de marzo de 2014

Mi primer podio individual en la cursa de Caldetes (3er clasificado de categoría)

Aunque esté en lo más alto del podio, fue un tercer lugar. Foto Caldetes.cat

De la forma más inesperada y sin una marca extraordinaria, ha llegado mi primer podio. Tercer clasificado de mi categoría y 16º de la general con un tiempo de 37:40 en esta cursa que ya tendrá, para siempre, un recuerdo imborrable.
Sin duda no tenía demasiada intención de conseguir un gran resultado y como muestra el día anterior hice 15km, no muy exigentes, pero 15, ya que la semana no había sido muy intensa después de pasar de 100km la semana anterior. Después de una larga espera en la entrega de dorsales (único pero de una organización muy buena, hecha desde la ilusión, con un montón de obsequios), y un calentamiento breve, nos pusimos en marcha con Juan Carlos.

Con Juan Carlos, que sigue buscando mejorar sus tiempos

De ahí que no esperaba mucho de la carrera, que se hace dura en el primer kilómetro por la subida (a 4:04), y que luego es monótona una vez bajas (3:22 km 2) hasta el paseo marítimo. De hecho no me encontraba muy sobrado, los kilómetros de ida hasta Llavaneres, con viento en contra, no fueron muy rápidos, todos entorno a los 3:50. El km 5 lo pasé en 19:01, y justo en el momento del cambio de dirección empecé a contar a los rivales. Era el vigésimo clasificado con lo que ya estaba bastante contento por la posición provisional.

Conociendo el recorrido, y con viento a favor, sabía que el momento de remontar era desde ese mismo punto kilométrico (5,250km) hasta el 8. Luego sería más complicado. De ahí que empecé a buscar un ritmo más fuerte para intentar recuper posiciones. El esfuerzo tuvo recompensa y aunque parezca poco, adelanté a cuatro compañeros. Los parciales salieron mejores (3:48-3:40-3:43-3:42) pero hasta pasado el 8 no pude avanzar a los dos últimos rivales. A lo lejos veía a tres más, pero el reto parecía complicado. Por ello empecé a regular un último kilómetro incómodo, con cambios de rasante, de dirección y la subida final hasta meta. Cuando crucé, me acordé de hace dos años, cuando también acabé 16º.

Al acabar, vi que había un hueco en la zona de masajes y allí que me fui. Esperé a Juan Carlos, con quien había ido hasta Caldetes y con Maite y Mari Ángeles nos esperamos un rato, comimos la butifarra y saludé a Joan Castellà y a Bernat Gisbert. Me fui a mirar la clasificación y vi que había acabado cuarto de categoría, pero el tercero estaba a más de dos minutos. Casi a punto de decidir irnos escucho por megafonía mi nombre: "Tercer classificat, Raúl Muñoz". Lo escuché dos veces y creo que fui más rápido que en la bajada... Le pregunté al "speaker", Quim Torres, que conozco del CA Laietania, y me dijo que sí. Pues ahí que subí, al tercer cajón, orgulloso con mi trofeo. Casi no me lo creía, pero ahí estaba, mi primer podio individual, después de un primer lugar por equipos en el Cros de Can Caralleu. Resultó que el primero de la categoría fue tercero de la general, por lo que no puede repetir podio. Lo mejor de todo es que mi táctica fue (evidentemente sin saberlo) ideal. De los cuatro rivales que adelanté, tres eran de mi misma categoría.

Trofeo y obsequio "Bateig de mar" en Port Balís
Los números de la carrera dicen lo siguiente:
Tiempo: 37:40 (19:01-posición 20ª- y 18:39-posición 16ª)
16º clasificado (4º de categoría) de 496 acabados.
93,68 puntos (y puntúa doble) en la Lliga Championchip


14 comentarios:

  1. Raúl,
    Que tremolin els africans!! Ja tenim l'alternativa europea al domini aclaparador dels africans en mitges distàncies.
    Enhorabona i ara a pel següent pòdium: el de la categoria absoluta, per descomptat.
    Salutacions cordials.
    JC (Marathon man)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies, Joan Carles, però serà complicat superar-los... je, je
      L'altre pòdium, potser si corro amb els de casa, o amb quatre amics, sí, però si no, no sé com m'ho faré. Crec que ja em puc retirar tranquil.

      Eliminar
  2. Quina alegria, no?
    Segur que vas estar tot el diumenge amb el somriure a la cara (i que duri). Enhorabona, Raúl.
    A veure si ens veiem a la sortida de La Marató.
    Que vagi bé.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies. Sí que és cert, sí. Això ja no m'ho treu ningú i guardaré el trofeu (espero) durant molt de temps. A veure si hi ha sort i cau alguna més, però de moment, ja tenim un pòdium.

      Eliminar
  3. Raül,ja et vaig felicitar in situ però felicitats de nou!Cursa dura però interessant com a entreno curt pre marató i més aconseguint baixant de 40' sabent que, com mb m'havies dit,era dureta.Una bona prova!

    Quan guanyes trofeu fa il·lusió e jeje!Jo vaig fer 2n als 30km.de les Vies Verdes i sempre és especial jeje!

    Ara dues setmanes per la gran cita!Aquesta setmana tirades de com a molt 15km.ja i la que ve a fer bondat i tiradetes curtes no?Haurem d'arribar amb ganes de km's oi?jeje!

    A veure si ens veiem per la Marató no?

    1 abraçada!

    Bernat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, Bernat. Cert que és una cursa una mica especial, però sempre va bé a nivell de preparació. I el podi, imagina't. Bé, tu ja ho vas sentir. Encara quan hi penso em fa il·lusió.
      Ara sí, toca "descans", tot i que jo aprofitaré demà per fer el Test Gavela de 2x6.000, i una tiradeta llarga (però no tant com setmanes anteriors) el diumenge. La que ve sí que serà més light.
      Això, a veure si ens veiem. Una abraçada!

      Eliminar
  4. Ja diràs com ha sortit!Jo avui he fet 15km.clavats en 1 hora justa a bon ritme!Sota un vent molt desagradable i una rasca important a les 7.15am jeje!Faré dijous uns 12 i diumenge uns 16-17 com a molt i la setmana q ve com ho veus?Una tirada d'uns 15km.com a molt dimecres i el dia abans una mica de swim o 25'run?

    1 abraçada!

    Bernat.

    ResponderEliminar
  5. 1hora 15km vol dir 4min per km... això és més que un bon ritme ,je je
    Ja està prou bé aquesta setmana amb els dos dies que comentes i la que ve si normalment fas tres dies d'entrenament, fes dos. Si habitualment en fas quatre, potser pots sortir dimarts amb algunes sèries (poques) de 1.000, dimecres rodatge suau i dissabte tal com dius, 25 minuts mooooolt suaus. Amb els ritmes que tens, no crec que pateixis si fas això. Bé, això és el típic dels plans d'entrenament de la marató...
    Salut!

    ResponderEliminar
  6. ¡Moltes felicitats pel podi! Avançaments fets amb molt bon criteri ;-)
    ¡Força per la marató!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies, Gemma. Si ho hagués sabut no m'haguessin sortit tan bé aquests avançaments, t'ho asseguro. La força la necessitaré per la marató, je je

      Eliminar
  7. L´enhorabona Raul , el primer podi i a seguir així amb aquesta progressió !
    Un plaer poder-te saludar .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, Joan. El plaer ha estat meu. A veure si recuperem sensacions i tornes a estar a tope en breu!!!

      Eliminar
  8. Estàs a tope Raúl!!
    Veig que has baixat de 1h20 a la mitja i que arribes a la Marató en molt bona forma. I a més primer podi com a cirereta.
    A veure si rebentes el crono i baixes de 2h55, però ja saps que has de córrer amb molt de cap.

    Molts ànims i a per totes, que queden 6 dies!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, Guillem. El cert és que m'he fotut un bon quilometratge de cara a la marató, i amb bons ritmes, una mica millors que l'any passat. Si tot va bé, hauria de caure el sub 2h55. M'agradaria que s'apropés una mica a les 2h50, però això serà més difícil. Com tu dius, s'ha de córrer amb cap, i no és fàcil.

      Eliminar