miércoles, 2 de enero de 2013

CURSA DELS NASSOS, NUEVA CAMISETA Y MEJOR MARCA DE 10KM

Otra vez (y esta sin pretenderlo realmente) he conseguido bajar, por poquito, pero bajar, la marca personal. La de 10km, que muchas veces es la referencia, la que nos hace más ilusión (aparte, quizás, de la maratón). La nueva marca es de 36:14 según la clasificación, una mejora de 8 segundos, lo que me permite ser optimista de cara al futuro inmediato, ya que no me esperaba batir la marca tan rápido en el tiempo (hace sólo dos meses que empecé la temporada).
La reunión con los compañeros del Ashi Running Team fue muy interesante, ya que aún tenía que conocer a algunas de las nuevas incorporaciones, o ver de nuevo a algunos que viven fuera (el caso de Xavi, nuestro "Ashi por el mundo", concretamente en Noruega). Tanto hablar y tal que casi no dio tiempo de calentar. Sí que pudimos hacer alguna foto conjunta con la nueva equipación, muy chula, por cierto.

Con algunos del equipo, poco antes de empezar
Por lo que respecta a la cursa, fui rápido y bien hasta el km 3, en parte demasiado. Pensaba que no aguantaría el ritmo y que a partir del 5 petaría. 18:09 en el punto intermedio. Aun así, mi Garmin me daba ritmos un pelín más rápidos y eso, a veces desanima un poco. Pensar que tenía que doblar y que, aun así, me quedaría a poco del récord, me daba pena. Por ello intenté regular conociendo el terreno. Del 5 al 8, recuperando en algunos tramos, pero con cabeza, siempre por debajo de 3:40, pero nunca por debajo de 3:35. Guardaba fuerzas para los últimos 2km. Diagonal abajo y giro por Selva de Mar a menos de 3:35 y cerca de 3:30 el último km para cruzar el arco en esos 36:14. Fantástico porque no me lo esperaba.

Todos los que competimos en la cursa dels Nassos
Los compañeros del team, como siempre, estupendos. Carrerón de Xavi Chinchilla y Jose (34:34 y 34:39, respectivamente) y mejores marcas para muchos de los compis. Ale es de otro planeta, 36:30, 8a clasificada de la general y primera en puntuación de la Championchip, es decir de las que no son semiprofesionales. Récords para Ernest (sub 38, qué crack), Sílvia (por fin consiguó bajar de 40 minutos, está en progresión total esta chica) y, sin saberlo seguro, me atrevo a decir que de Àngels y Mónica como resultados más destacados. Pedazo de equipo.

12 comentarios:

  1. Wow!
    Felicitats per la marca i aprofito per desitjar-te un bon any nou 2013!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Igualment, Sílvia. Gràcies i que el 2013 sigui de profit (sobretot amb la marató a l'horitzó...)

      Eliminar
  2. Raúl,
    Renoi, per no buscar-la, és una marca com per saltar d'alegría. I la d'Ernest, també, per descomptat. Ja veig que amb els cracks que us hi heu plegat, jo no tinc res a pelar en el vostre "Team".
    No sé com t'has sentit però ... que tal un sub 36'? Total, són 16" menys que no arriben ni a 2 per quilòmetre. És per plantejar-s'ho.
    Lo dicho, enhorabona al vostre equip ... però si he de ser sincer m'agradava més l'altra equipació, de color verd: tinc la sensació que d'aquest color, n'hi ha menys a les curses.
    Salutacions i bona entrada d'any.
    JC (Marathon man).

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pensava buscar aquest sub 36 a finals de gener. Veure un 35 en el crono em ve molt de gust. No esperava aquest bon resultat, però el perfil, l'hora (i la bona preparació, és clar), tot ha ajudat. A més, la gent de l'equip (els nous i els de sempre) s'espavilen. Haig d'apretar si no em vull quedar enrere.
      La samarreta s'havia quedat una mica antiga de disseny, aquesta és més moderna, i el color és maco, però és cert que destacarem menys...

      Eliminar
  3. Jo l'any passat vaig fer 36'13'', fent 18'11'' a la primera meitat, així que practicament vas clonar la meva cursa. Llàstima que enguany no estigui en forma, si no la podríem haver fet junts.

    Vaig veure algun Ashi a la cursa i em va sobtar el canvi d'equipació. Penso igual que el Joan Carles, em sembla que el verd crida més l'atenció per haver-n'hi menys a les curses, però igualment, la nova equipació també és molt guapa.

    Bona entrada d'any i a pel sub36!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Doncs ja saps, Guillem. Quan recuperis la forma (que serà aviat), busquem cursa per anar junts. Part de l'èxit de la marató sub 3hores va ser pel fet d'anar els dos junts. En tinc un gran record...

      Eliminar
  4. Envejo aquells que fa pocs anys que correu i que encara podeu afrontar cada cursa com un repte que pot suposar una millor marca personal. Gaudeix-ne!!!
    Enhorabona!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, Sebas, sobretot venint d'un crack com tu que encara tens molt de recorregut (sobretot si superes del tot els problemes físics i tornes a competir "normal"). No és gens fàcil acabar 6è classificat en una marató internacional como la de Panamà!

      Eliminar
  5. Moltes felicitats Raúl!!!. La teva progressió es imparable, noi!.
    Ara resultara que la samarreta antiga agradaba més a tothom!, jajaja. Una abraçada!!!.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí, curiós el tema de la samarreta, però està clar que la nova és d'un disseny més acurat, tot i que el color de l'altra fos més atractiu. Gràcies, però tu també estàs "on fire" total (i amb marge de millora).
      Una abraçada!

      Eliminar