lunes, 31 de marzo de 2014

Mitja marató Costa Barcelona Maresme. Día de perros, tiempo aceptable

La Mitja Marató Costa de Barcelona Maresme y la comarca se caracterizan, normalmente, por su climatología excepcional. La media normalmente cae a finales de marzo o principios de abril y suele ser calurosa. El viento puede influir, pero lo habitual es algo de brisa marina, que a veces se agradece.
Este domingo, no. Viento, frío, lluvia, todo junto llevó a una carrera incómoda y reltivamente "desagradecida". Lo peor fue el viento, porque la fina lluvia tampoco no era tan molesta (los numerosos charcos, sí, si no querías acabar con los pies empapados) y el frío, bueno, tampoco es Siberia, pero con el viento todo se complica.
Así pues, me presenté solo en Calella, porque Juan Carlos, que iba a acompañarme fue baja por motivos laborales de última hora. En mi equipación, incluí por si acaso la camiseta térmica (de manga corta), y tengo que reconocer que no fue mal para evitar mayor sensación de frío.
Después de un calentamiento suave, la salida se retrasó unos minutos por motivos diversos y empecé la táctica que había trazado en mi mente. La idea era salir en torno a los 3:45 el km. más o menos, para intentar acercarme a 1h19 y a fe que lo conseguí en los primeros 5km (18:50, sólo 5 segundos por encima) que eran de ida y vuelta (viento en contra y a favor).
A partir de ahí, y ya con viento en contra, la cosa se empezó a torcer poco a poco. Los ritmos no eran tan altos, no iba cómodo, y aunque intenté acercarme a un grupito que parecía llevar ritmo de 3:45 aprox no pude seguirlos. Los primeros 10km los hice en 38:45, 1:15 por encima de lo previsto, pero había la posibilidad de recuperar a la vuelta. El sueño de mejorar la marca se fue diluyendo al ver los tiempos de paso. De hecho, del 10 al 15 (con un cambio de rasante, pero también con parte del recorrido con viento a favor) me salió un parcial de 20:09 (casi a 4:02). Decidí no sufrir más de la cuenta y aguantar como pudiera hasta el km 18 o 19 y a partir de ahí darlo todo. Creo que no me salió mal del todo porque en los dos últimos kilómetro finales tuve fuerzas para hacerlos en 3:45.

Justo en la llega. Foto de Toni Valduvieco. 
De esta manera, pude avanzar, aunque suene ridículo, a 7 compañeros desde el km 10 hasta el final (4 en los últimos 6km) para acabar en la posición 40 de 878 que acabaron la prueba, y el 17º de mi categoría con un tiempo final de 1h22:29, a más de 2min30 de mi mejor marca, la de Granollers. El año pasado hice 1h21:46, 43 segundos más rápido y quedé en el puesto 37, muy parecido. Teniendo en cuenta el tiempo que hizo, me puedo sentir satisfecho.

10000m
T. Real
00:38:45
T. Oficial
00:38:47
T. Parcial
00:38:45
Ritme
03:52
Velocitat
15,49
Posició
47
Pos. Cat
23
Pos. Sexe
44
15000m
T. Real
00:58:53
T. Oficial
00:58:56
T. Parcial
00:20:09
Ritme
04:01
Velocitat
14,89
Posició
44
Pos. Cat
20
Pos. Sexe
41
21097m
T. Real
01:22:29
T. Oficial
01:22:31
T. Parcial
00:23:36
Ritme
03:52
Velocitat
15,50
Posició
40
Pos. Cat
17
Pos. Sexe
38

6 comentarios:

  1. Raül,temps molt bo veient com plovia i amb la brisa marinera, aquest cop segur que molt desagrable i més si li ajuntes el fred!

    Jo vaig fer la primera cursa de muntanya nocturna de la temporada a Sant Quirze,el dissabte nit.Després de la marató em venia de gust canviar el terreny i Calella l'any passat la vaig fer on va fer un temps genial tot i que cal recordar que va ser a mitjans d'abril.Està bé x fer marca però és avorridota!

    La nocturna vaig fer-la a Sant Quirze del Vallès.Poca gent,bon ambient i recorregut molt bonic per la Serra dels Galliners.Destacar tmb l'obsequi que no era una samarreta,sinó un termo amb el logo de la cursa cosa que s'agraeix pq no tot siguin sempre samarretes jeje!

    Ara la propera serà Bombers (tela amb les inscripcions que es petava el servidor!) i el 27 d'abril la Montescatano (www.montescatano.cat),15km.per muntanya i organitzada per la JAM(Joventut Atlètica de Montcada).Aquestá és diürna i pots fer 15 km.amb 1400m.de desnivell acumulat o la de 9 km.que són 700 metres de desnivell acumulat.Si t'animes ja t'hi he posat la web!

    Al maig me'n vaig a Ginebra a fer la mitja d'allà que tenim una amiga que viu allà i després a fer els 30km.per la Fageda.Hi ha ganes de muntanya tmb jeje!Ija te n'explicaré més endavant algunes més.

    Tu quins plannings tens?

    Salut!

    Bernat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Està molt bé provar muntanya i fer curses menys multitudinàries i diferents. Jo, per exemple, aquest any no faré Bombers, me n'he fartat. Diumenge faré els 10 de La Llagosta i a partir d'aquí ja veurem, no ho tinc clar encara.
      "M'apunto" aquesta de Montescatano, li donaré un cop d'ull. A mi també em ve de gust muntanya, però potser m'esperaré una mica a acabar la temporada d'asfalt.

      Salutacions!!!!

      Eliminar
  2. Raúl,
    Sembla que hagués estat una èpica!! És que us fiqueu en cada "berenjenal" ... Tot i així, crec que has d'estar molt satisfet per la marca aconseguida, amb tant de vent, fred i pluja que hi havia, tal i com expliques a la crònica. Tot s'ha de contextualitzar i relativitzar. Potser amb unes altres condicions ambientals haguessis fet marca personal ... qui sap.
    Enhorabona.
    Records, salut i qms.
    JC (Marathon man).

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí que em va semblar una mica èpica, tot i que tampoc no va ser per tant. Si hagués estat de muntanya, o una marató, potser sí que li hauríem pogut posar aquest qualificatiu. Tinc ganes de tornar a fer marca, però ja veurem si tinc també la forma física...

      Records a tu també!

      Eliminar
  3. Hola Raúl ! encantat de poder escalfar junts , almenys a l´escalfament et puc seguir el ritme jeje..
    No feia dia per fer bons registres però be una mes tu !
    Ens veiem.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Igualment, Joan, un plaer. Vaig mirar de seguir algun dels teus companys, però no era el dia...

      Eliminar