lunes, 2 de enero de 2012

LA MILLOR MANERA D'ACABAR L'ANY (37:19) a la Cursa dels Nassos

La Cursa dels Nassos sempre ha estat una cursa força propícia per aconseguir marques. L'hora, el circuit, molt ràpid, els dos quilòmetres finals de la Diagonal (encara que es poden fer llargs, tot s'ha de dir). L'únic problema? És "a petar" de gent. 10.000 inscrits, uns 8500 acabats finalment. Costa fer-te un lloc per córrer amb tranquil·litat, sobretot al principi. Però és clar, si cada any que hi participes aconsegueixes bons temps, al final acabes tornant. I aquest any, si l'objectiu era baixar de 38 minuts, es va aconseguir de totes totes, ja que el temps final, 37:19 em deixa un regust de satisfacció i alegria immensos. He baixat, de cop, 55 segons la marca personal de la Jean Bouin del novembre passat!
Anem a pams, però. La tarda va començar amb nervis perquè arribava tard (per variar). Els membres de l'equip ja havien escalfat del tot. Sort que jo vaig deixar el cotxe a prop de Glòries i el camí (2km) em va servir d'escalfament. Arribada, dues fotos, tres sprints i cap al calaix.
Vaig anar amb el Paco, amb l'idea d'anar a 3:45 el quilòmetre. El Paco volia més, ja que es volia apropar als 37 minuts...o baixar. Jo ho veia complicat. No són ritmes als quals estigui acostumat. L'Ernest, ens mirava i ens deia que féssim, que només ens seguiria si ho veia clar.
El principi va se dur. Amb tantes persones al teu voltant, l'esforç de trovar el camí, el ritme, i el Paco, no va ser fàcil. Crec que vam fer un desgast no sé innecessari, però important. Resultat? Primer km a 3:38. Bé, bon coixí. Els següents quilòmetres van ser estranys. Anàvem a bon ritme (3:45 de mitjana), però per moments estàvem a 3:40, com baixàvem el ritme. El km 5 va ser un bon resultat per a mi (18:42), però poc engrescador per al Paco.
La segona meitat havia de ser molt ràpida. Jo sabia que podia aconseguir el meu objectiu, però també patia perquè havíem anat força bé als primers 5km.i no sabia si ho acabaria pagant. Ans al contrari (com m'agrada aquesta expressió!), a partir del km 6, després del tap que es va fer per la Ciutadella els dos ens vam sentir més còmodes. Anàvem a tope, però no teníem la intenció d'afluixar. Quan vam enfilar la Diagonal, just al km 8, tenia clar que l'objectiu sub37 era gairebé una quimera. Havíem de fer els dos últims quilòmetres en menys de 3:30 i la Diagonal és molt llarga. Tot i això, el ritme va ser fantàstic, 3:39 i 3:35, i fins i tot em van sortir 100 metres de més a 3:16!!! El Paco i jo vam entrar junts com uns campions supercontents de la marca aconseguida. Els dos vam baixar la millor marca personal. Un autèntic plaer córrer al seu costat. En tot moment va estar allà i només amb les mirades i amb quatre paraules ens vam entendre perfectament.
La resta de l'equip, com sempre. Però quan dic com sempre sembla que sigui molt bé i ja està, però és que gairebé tots van fer marca personal (Jon, 33:09), Ricardo (34:25), Jose (34:44), Ernest (38:57), Pere (42:28). El Xavi sabia que no estava en la millor forma, però Déu n'hi do (45:10), i el Rafa va fer-li de llebre a la Sònia (44:35). Però és clar, Ro (43:43) i Mònica (49:08). La Marta, amb problemes al genoll, amb uns fantàstics 45:15. Com dic, un equipàs. Les classificacions, aquí.




Les dades:
Temps oficial: 37:19
Lloc general: 285 de 8500 aprox
135è de la categoria

Per cert, surto en aquest vídeo de BTV. No hi ha res com ser de la tele...





www.btvnoticies.cat

7 comentarios:

  1. Felicitats Raúl!!, una marca impressionant. Tanques un any fantàstic!. Enhorabona!.

    ResponderEliminar
  2. Tremendo!!! una mejora brutal!!! Y además con mmucha ambición, Seguro que este próximo año consigues superarte de nuevo, Felicidades

    ResponderEliminar
  3. Enhorabona Raúl!! Amb la marca de la Jean Bouin, i sabent el perfil molt menys dur dels Nassos, estava clar que cauria nova marca personal. Però 55 segons és una gran millora!
    A la propera ja tocarà començar a plantejar-te el sub 37', eh!
    A més, a partir d'ara (o almenys a la propera cursa dels Nassos) ja sortiràs del calaix de més endavant i podràs córrer molt més còmode.

    Bona entrada d'any!

    ResponderEliminar
  4. Noi, estàs very on fire!!
    Arribes a un moment de forma increïble i crec que ha arribat el moment d'atacar el sub 1:25 a la mitja. T'ho he dit més d'un cop però no em fas cas. Si no defalleixes crec que està al teu abast o si més no, acostar-t'hi molt.
    Jo t'acompanyara els primer metres, ja, ja perquè ja no em veig amb cor de fer-ho ni el primer qm. sencer.
    Enhorabona i estic convençut que si les lesions et respecten, el 201 serà encara millor.
    Per cert, veig que l'Ernest també està fi.

    JC

    ResponderEliminar
  5. Amic Joan Carles, gràcies per les teves consideracions, però t'haig de rectificar perquè ja he baixat dos cops d'1h25 en la mitja.
    De fet, a Mataró, van ser 1h24:31 el 4 de desembre, i a Vilanova, 15 dies més tard, 1h23:41. Sense voler ser massa optimista, m'estic plantejant la intenció de baixar d'1h23, tot i que no serà fàcil, és clar.

    ResponderEliminar
  6. Glups!! volia dir l'1:20h
    Total, ja no ve d'uns quants minuts. Amb el temps i una bona progressió, t'hi podries acostar.
    Salutacions ben cordials
    JC

    ResponderEliminar
  7. Uff! 1h 20!!!
    Sóna fort això, no?
    Paraules majors, sense cap mena de dubte.
    Veiem la progressió i després veiem el límit.
    Molta pressió, eh!!!

    Una abraçada!

    ResponderEliminar