jueves, 15 de marzo de 2012

Test 2x6000: OK

Mirant coses de la marató vaig veure aquest curiós test que jo no coneixia per tal de refermar el temps que vols fer per la marató. No és res "supercientífic" encara, però està avalat per multitud de proves de diferents atletes. És el test 2X6000 que vaig agafar del web dels stikaful i que s'ha de fer uns 10 dies abans de la marató.
Resumint, es tracta de fer dues sèries de 6.000 (lògic pel nom) en un temps determinat segons l'objectiu.
La primera, a ritme de marató, en el meu cas (sub 3hores), a 4:10 (per tenir marge). Per tant, 25 minuts.
La segona, a totes. O, com a mínim, a ritme de 10km aproximadament. A 3:44, segons el l'esquema.
Com va sortir?


Doncs, bé, tot i que no les tenia totes amb mi mateix. Va ser ahir a la tarda, al passeig marítim de Mataró.
La primera sèrie va sortir en 24:59, va deixe-m'ho en 25:00 (a 4:10). Perfecte.
Quedava la segona, la més difícil. Primer 1.000, 3:41, bé. Segon, 3:41. Tercer, a 3:42, també bé, però quedaven 3 sèries més. Em van sortir a menys de 3:40 (3:38-3:38 i 3:37 que, amb les dècimes de més de cada sèrie va quedar en... 22:00 minuts, és a dir a 3:40. Llàstima de no dur un dorsal i haver fet 4 quilòmetres més. Hagués baixat la marca de 10km!!! (hagués fet uns 36:40)

La lectura que s'ha de fer depèn de la diferència entre la primera i la segona sèrie. Si, en el meu cas, és de menys de 24 segons, t'has de replantejar l'objectiu. Si és de més de 26, és que pots anar al ritme de la primera sèrie. Per tant, tal com pensava, crec que el test m'ha servit per confirmar que estic en condicions de baixar de les 3 hores i, potser, intentar apropar-me a les 2h55, però això ja ho veurem a la cursa.

La idea és sortir a 4:10 el quilòmetres i, a partir del 30, ja veurem.

14 comentarios:

  1. Pues yo creo que no necesitabas test para saber que bajarás de 3 horas....De todas formas magnífico entreno!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Si te soy sincero, yo también, pero quería ver hasta dónde y si vale la pena o no arriesgar e intentar bajar algún minuto más. Ahora estoy más convencido.

      Eliminar
  2. Doncs si ho diu el test, li haurem de fer cas. Però el test no crec que mesuri allò de les sensacions. I aquestes crec que són les que valen.
    De totes formes, pel que has anat dient i pels teus entrenaments, la base per aconseguir l'objectiu del sub3:00h ja la tens. Ara, a esperar refermar-ho.
    Jo també vaig fer un test d'aquests però quan vaig veure que no em sortia gaire bé ho vaig deixar estar. És clar que el meu objectiu d'aleshores (2010) era, simplement, acabar la marató i si pogués ser, en menys de 4 hores, molt lluny del teu. Però ho vaig aconseguir.
    Sort i a descansar.
    JC (Marathon man)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí, sí, la veritat és que és una prova més. No deixa de ser una qüestió matemàtica, i els mateixos "creadors" del test així ho manifesten. A més a més, s'ha de tenir en compte els condicionants del dia de la cursa. Les sensacions, per això, són bones. I si surt bé el test, com ha sortit, doncs millor.
      Ara sí, 10 dies de "descans".

      Eliminar
  3. Amb els ritmes que has fet en tots els entrenaments i tota la feina acumulada que portes, ha de passar quelcom estrany per que no siguis sub3h d'aquí a uns pocs dies. Tingues confiança i descansa bé la propera setmana.
    Força!!.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. És cert, el descans, superimportant aquesta setmana que ve. Espero fer-ho bé, que a ve gades passar-se de forma pot ser un problema!!!

      Eliminar
  4. Mucha suerte el 25!...Con el test que has hecho se ve que vas fino

    Yo también estaré por ahí, aunque a ritmos mucho más modestos intentado terminar mi 2ª maratón

    Saludos de un canarión medio catalán

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Muchas gracias, Pancho. Tiene el mismo mérito hacerla a 4:10, a 5:15...o a 3:30!!! aunque sólo algunos privilegiados puedan correr tanto!.
      Mucha suerte en esta segunda aventura.

      Eliminar
  5. Bon test, si senyor! Jo el vaig fer el dimarts, en un circuit que no tenc ben clar el que medeix, perquè el ForeRunner a cada volta amb marca diferent, però que ha d'estar a pocs metres de fer 1Km.

    Resultat, 24:37 - 21:52, però al 2n 6000 patint com un condemnat... Tenint en compte que no deu arribar al Km però que està a prop, jo crec que em va sortir en temps acceptables.

    Ja t'has plantejat com encarar el principi de la marató?? Sortiràs a 4'10 des del principi?? O t'has plantejat fer els primers 5Km una mica per sobre, donat que són de pujada??

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bons temps, Guillem. Sembla q estem a un nivell similar. No havia pensat gaire en el tema pujada. Ho rumiem pq crec q podem sortir junts. En parlem!

      Eliminar
    2. Bons temps, Guillem. Sembla q estem a un nivell similar. No havia pensat gaire en el tema pujada. Ho rumiem pq crec q podem sortir junts. En parlem!

      Eliminar
  6. Buen test, pero por favor, no recortes como te he visto en algunas carreras, tienes calidad para completar un sub 3:00 legal.

    Suerte

    ResponderEliminar
  7. En la primer maraton que hice hace unos años tambien hice este test y que decirte se me hizo muy muy muy muy muy muy muy duro pero me salio y........ si salio lo que tenia pensado
    ANIMO ya te queda una semana y estas a tope

    Juanlu

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias, Juanlu. La teoría, los entrenos y los resultados previos dan ese objetivo de sub 3horas. "Sólo" hay q confirmarlo.

      Eliminar