lunes, 23 de abril de 2012

Cursa Bombers 2012 MMP


Un altre cop! Aquesta vegada per una mica més que en Els 10 de La Llagosta (on vaig fer 36:35, però em va semblar una mica curta). A Bombers, la cursa ràpida per excel·lència de Barcelona, nova MMP (Millor Marca Personal), 36:22. Molt content.
Tot apuntava a una bona cursa, i una bona marca. Dia fresc (no fred), bon ambient, bon circuit i, a més a més, sortia des del primer calaix, després dels professionals d'això del running, o com a mínim, dels atletes d'elit.

Amb l'equip (Ashi Runing) havíem quedat prèviament al parc de la Ciutadella, tots amb objectius ben diferents, sobretot els dos cracks de l'equip que el dia d'abans havien participat a la cursa de muntanya de Can Caralleu. El Ricado (segon de la general) i el Jose (quart de la general i segon de categoria) van fer un temps estratosfèric (34:38 i 34:37, respectivamente), no molt lluny de les seves marques personals.
D'altres, com el Dídac (40:38), la Sílvia (41:09) o la Mònica (47:00) també van fer marca personal, alguns amb  llebres de luxe com l'Ernest i el Pere. El Valentín i la Sònia es van quedar a prop del seu millor registre.



Per  la meva part, l'estratègia era clara. Primer quilòmetre, a mort, control de ritme als dos següents, a la mini-pujada del Paral·lel, per tal de tenir forces de cara al tram llarg de Gran Via. L'estratègia es va acomplir, però a mitges, perquè potser vaig anar massa "tranquil" pel Paral·lel i en els dos primers quilòmetres de Gran Via, fins al quilòmetre 5. Quan vaig veure el temps en aquest punt intermig (18:36), sabia que havia d'apretar, i molt, per aconseguir rebaixar la marca personal. De fet, la meva idea era apropar-me als 36 minuts, i la cosa estava complicada.
Total, que fent cas al Jose (que a la foto sembla que m'ho estava explicant) a poc de començar la prova, Gran Via, a tope, per tal de recuperar temps. I tant que vaig recuperar, de temps!
Tant, que el segon 5.000 el vaig fer en 17:47!!
Jo l'únic que vaig fer és no regular, anava a tope i el que veia era que avançava corredors. De fet, des del quilòmetre 2,5 i fins al final  vaig avançar un total de 164 corredors (podia haver estat una mica més llarga, encara hagués guanyat algun lloc més...)


L'últim quilòmetre a 3:12 (ajuda la baixada per Via Laietana).
Temps final: 36:22
La posició final, el 212, de 21.688 arribats, 88è de la categoria.
Classificació: Web Bombers i Championchip

El que més m'agrada, la progressió que vaig fer. Cada 2,5km:
Parcials: 9:17-9:20-9:00-8:47
Ritme:    3:42-3:43-3:35-3:30
Posició:  376-331-255-212

El Juan Carlos (no tinc foto, me l'han de passar), també va millora la marca i va baixar, per fi, dels 45 minuts. 44:53 i encara té fusta per continuar rebaixant aquesta marca, segur.


9 comentarios:

  1. Enhorabona per la marca!!!
    La progresió a la cursa ha estat descomunal, sobretot l'últim parcial.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, Miquel. Els 5km finals hem donen forces i ganes per tal de seguir millorant, tot i que el perfil ajudava

      Eliminar
  2. L'únic que es pot dir és que es veia venir. Cada cursa que fas, millores!

    Però el parcial dels segons 5Km és impressionant, i el darrer Km... Segur que vas baixar Via Laietana corrent?? O et vas pujar a alguna bici??

    Estàs a tope!!! Enhorabona!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, Guillem. Hauríem pogut fer la cursa junts, que segur que ens haguéssim pogut ajudar. Ja buscarem una per intentar els dos baixar dels 36 minuts...

      Eliminar
    2. Em sembla perfecte, tot i que crec que per baixar de 36min haurem d'esperar a després de l'estiu!

      Eliminar
  3. Raúl,"im - prezionante".
    Val més que et nacionalitzis etíop o kenyià. Qui sap si així aocnseguiràs més reptes.
    Seguim en contacte.
    JC (Marathon man)

    ResponderEliminar
  4. Gràcies, Joan Carles, pel suggeriment, però el que hauria de fer és nacionalitzar-me d'un país petitet petitet i sense bons atletes. A Kenyia o Etiopia quedaria sempre l'últim a les curses...
    però gràcies pels elogis!!!

    ResponderEliminar
  5. Gran marca Raúl!, amb una progressió de luxe. El dia que surtis a fondo (sense regular com tu dius) desde inici faràs una MMP de nassos!!. :-)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, Jordi. Igual llavors m'haig d'esperar al 31 de desembre (a la cursa dels Nassos?) Je, je.
      És difícil trobar una cursa més ràpida que la de Bombers. Potser alguna d'aquestes "hiperplanes" que et permeten portar un ritme constant de principi a fi. A veure si la trobem!

      Eliminar