lunes, 9 de abril de 2012

M'he passat a la muntanya...per moments

Ja havia fet alguna incursió "muntanyil", però no estic molt acostumat a fer el "cabra". De fet, si no he entrenat més és perquè hi ha (encara) d'altres objectius de perfil pla o de ruta que m'han interessat més. Això no vol dir que la muntanya no m'agradi, ni molt menys. Ans al contrari. M'encanta. La sensació de llibertat i de contactet amb la natura no tenen preu. I ara que el running s'està convertint, en alguns moments, un esport de masses, val a dir que és molt interessant buscar alternatives menys massificades.
Gràcies als consells del meu company blogaire Joan Carles Llurdés, Marathon Man, vaig veure l'opció de fer una mitja de muntanya dissabte 14, la tercera edició de la Cursa pel cor de la Fageda d'en Jordà, a la zona volcànica d'Olot. Em va perfecte perquè en tenia una altra per disputar el dissabte 28 d'abril. Per obrir boca, ahir vaig provar els voltants de les muntanyes de Mataró. No volia pujar tant, perquè em sonava una alternativa amb més puges-baixes, però les coses van anar tal qual. Bona tirada llarga de 23 quilòmetres a un ritme que al final va ser de menys de 5 minuts el quilometre (vaig parar tard el cronòmetre del meu mòbil-gps) i el gràfic està extret de l'aplicació, molt bona per cert, d'adidas, micoach (no tinc res amb la marca alemanya, de fet, no tinc gairebé res de running d'ells, però l'aplicació és bona).

PUNTUACIÓN: 
Gráficas y estadísticas detalladas de tu carrera
Entrenament de diumenge. Total, 23 quilòmetres. Hi van haver un parell d'aturades tècniques, per saber on estava (ja que em vaig perdre en algun moment), i per cordar-me les sabates...és el que té sortir per la muntanya.

7 comentarios:

  1. Ei Raúl!!

    La cursa serà dissabte 14, no? Que si no no sé com penses fer Bombers el 22!!
    Ojo no et quedis a la muntanya!!

    ResponderEliminar
  2. Rectificat, Guillem. Sí, és dissabte 14. Potser doblaré diumenge amb la cursa del Corte Inglés, però ho decidiré al final.
    I el 22, a Bombers, és un objectiu també. No sé com sortirà!!!

    ResponderEliminar
  3. Correr por la montaña esta bien pero para los que estamos acostumbrados al "asfalto" nos cuesta un guebo , yo solo tengo una experiencia en la sierra de Madrid , me encanto pero para ser sinceros hubo momentos en los que iba acojonado sobre todo bajando y luego estuve una semana que me dolía todo

    ResponderEliminar
  4. Es un plan diferente. Buscas otros objetivos y, además, tienes que ir a otros ritmos. subir lento y bajar rápido porque no queda otra. Y además trabajas músculos que no usas siempre... Yo aún tengo molestias o cansancio de la salida del domingo!

    ResponderEliminar
  5. Home, doncs ens hi veurem però només als moments previs a la sortida perquè encara que siguis més de pla, no t'enxamparé ni que m'ho proposés. Pensa que en aquesta cursa també hi ha l'opció de la mitja marató que jo, com encara conservo una mica de seny, no faré. No crec que estigui encara preparat per aquesta distància en curses de muntanya.

    Fins dissabte, doncs. Jo portaré un clavell a l'orella. I tu? Ho dic per poder-nos reconèixer.

    Joan Carles

    ResponderEliminar
  6. Ja saps que jo sóc més esbojarrat o, com diuen en anglès "from lost to the river" o en castellà, "de perdidos al río", tot i que serà més aviat a la muntanya. Ai, i si em perdo?
    Podria portar un samarreta reflectant-lluminosa per no passar desapercebut, trobar-nos i, a més, que em puguin rescatar si no trobo el camí de tornada. Si no la trobo, aniré de verd "Ashi". Però ara que hi penso busca un paravent verd-verd gens discret. A dintre hi estaré jo.
    Salutacions i fins dissabte!

    ResponderEliminar
  7. Debutar a la Fageda farà que repeteixis curses de muntanya, segur!!! Enhorabona!!!

    ResponderEliminar