domingo, 26 de febrero de 2012

1/2 DE BCN: NOVA MMP per un segon!!!

La setmana havia estat relativament estranya, amb unes molèsties que no em feien presagiar una bona marca. Fins i tot dissabte no les tenia totes després de trotar durant 30 minuts. Avui, amb el rellotge sonant a les 6:30 del matí (com quan vaig a treballar), m'he sentit millor, però no estava segur.
Després de la trobada amb els membres de l'equip, i amb el Juan Carlos, com que havia arribat escalfant, he trotat una mica més i estirat bé, però he anat al calaix per no perdre el lloc.
I és que parlem que hi havia 12.500 inscrits...ufff!!!
Dues sortides, una fins a 1h40 i l'altra, cinc minuts després.
Jo estava al primer calaix i, sincerament, he pogut córrer còmode. Des del primer moment. Potser els primers metres, però és inevitable. Quan he començat a agafar el ritme, ja no m'ha molestat, ni he molestat ningú. Les sensacions no eren les millors perquè volia anar a 3:50 per intentar apropar-me a l'1h21. Ràpidament he vist que no seria fàcil avui. Al km 5, 19:33, a 3:53. Bé. Al 10, 38:53 (19:20 de parcial, a 3:52). La meva idea era la contrària, anar a tope fins al 10 per apretar o no tot depenent del temps. I m'ha sortit un parcial que m'obligava a superar-me per millorar la marca. La segona meitat, ja superat el Paral·lel i la Gran Via, i amb la Diagonal i el passeig Marítim com a referències, semblava més difícil. El vent, certes pujadetes en certs moments...però he volgut intentar-ho. M'he marcat el km 15 com a referència per saber què podria passar. Si baixava de 58 minuts, ho tenia al sac. Entre 58 i 59, calia un esforç extra. Temps real? 58:25. Calia sobreesforç. De fet, calia fer els 6 quilòmetres en 3:50 per tal de baixar de l'hora 22 minuts.
Al final, trampejant i donant-t'ho tot, o gairebé, he arribat per sobre de l'horari previst. He fet quilòmetres a 3:48, a 3:54, per a un parcial de 19:36. L'últim quilòmetre i cent metres en 4:08. Bé. Pensava que arribaria, però el temps final, 1h22:09 millora PER UN SEGON la marca feta a Granollers. He acabat en el lloc 331 i el 153 de la meva categoria. Aquí, la classificació.

Dades de la cursa:
Temps real: 1h22:09
Parcials: 19:33-38:53-58:25-1:18:01 (19:33-19:20-19:33-19:36+4:08)
Posició final: 331 de 10774 acabats, 153è de la categoria.
Posicions intermitges: 464 (km5), 418 (km10), 378 (km 15), 347 (km 20)
Reflexions:
He estat molt regular en els parcial, i això m'ha permès evolucionar molt bé. He guanyat un total de 133 llocs des del km 5 sense variar el meu ritme!!!
La cursa està bé, relativament ben organitzada, però és massa gent. Crec que començo a estar una mica fart de les "macrocurses" (tot i que algunes les continuaré fent, segurament).
Alguns dels membres de l'equip, després de la cursa
La resta de l'equip, amb MMP de Jon (1h12), Ricardo i Jose (1h15). La resta (Ernest, Dídac, Pere, Marta, Sònia i Paco) no estaven tan contents, però bé, ja hi haurà altres curses per millorar. El Juan Carlos, també MMP, 1h40:08.

8 comentarios:

  1. Enhorabona per la nova millor marca! Tot i que sigui un segon, a cada cursa que fas millores, i això és lo important.

    Respecte a les teves reflexions:
    - Està més que demostrat que si mantens un ritme regular passes a moltíssima gent que punxa, i només et passa algun que corre "en positiu" (i aquests són poquíssims)
    - La cursa estava ben organitzada, com dius. Cuidar més el primer calaix seria important, ja que si l'entrada no és per la part de darrera del calaix, la gent ja es queda al principi i després és impossible. Avui, per exemple, el globus de 1h20' sortia per darrera meu, i devia tenir més de 500 persones per davant...
    Però com dius, es podia córrer bastant còmode excepte els primers metres, i això és inevitable.
    - I respecte a les "macrocurses", potser tan "macro" ja és massa, però si vas a curses massa petites et pots trobar amb distàncies no homologades, mals avituallaments i altres històries, com em va passar a mi a la Marató de Costa Daurada. Amb una mitja encara, però amb una marató no te la pots jugar...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Guillem, els que tenim la gran sort de sortir tan endavant, ens permet gaudir molt més de la cursa perquè companys meus de l'equip van arribar a avançar entre 450 i més de 700 corredors, alguns perquè corrien "en negatiu", però molts perquè es posen el més al davant possible... què hi farem, és com la gent que retalla als carrers, que cada cop, malauradament, són més.
      Ah! Felicitats per la teva cursa.

      Eliminar
  2. Raúl,
    "Pasito a pasito", segon a segon aniràs baixant temps i arribarà un moment que si t'embetunessis passaries per kenyà o etíop o eritreu.
    I sobre l'opinió del Guillem, permeteu-me que discrepi -ep! de bon rotllo- però l'experiència que tinc (no sé si molta o poca) diria que on pitjor tracten al corredor és a les macrocurses i que les minoritàries no tenen perquè estar malorganitzades, simplement pel fet de ser-hi menys gent. Tinc la impressió que a les molt grans l'organització cada cop més va de cara a la caixa i en canvi a les petites, encara et pots trobar molt casos on això ni es contempla, llevat que per cobrir despeses i poca cosa més. Però és clar, avui ia n'hi ha tantes, de curses, que et pots trobar de tot. Per part meva, jo tinc molt clar de fa un temps que he de "fugir" de les macrocurses si m'ho vull passar bé corrent. També és cert que aspectes com el temps marcat o l'exactitud mil.limètrica de la distància són, per mi, secundaris.
    Raúl, quan vulguis fer una cursa minoritària i més cassolana fora de l'àmbit metropolità, avisa'm i segur que en trobarem alguna que valgui molt la pena.
    Salutacions i sobretot, felicitats per la teva MMP.
    JC (Marathon man)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, JC, pels elogis.
      Sé que ell ha tingut una mala experiència en una cursa tan important com la marató, però estic més d'acord amb tu amb el tema de les "macrocurses recaptadores". N'hi ha algunes, però d'altres simplement pel sol fet de ser a Barcelona fa que la gent s'apunti amb més facilitat. I amb la bogeria del running que hi ha avui en dia...
      També et dic que per a determinades curses queda molt bé dir que ets la 1ª, 2ª o la número tal d'Espanya o d'Europa en nombre de participants, i no pensen en qüestions que les petites curses o les fetes per atletes o amants del running, que sí que hi pensen. Jo, començo a cansar-me'n, tot i que com que estic en plena "marquitis" gairebé qualsevol cosa que entri en el meu calendari em va bé...

      Gràcies per les opinions ofertes.

      Eliminar
  3. Felicitats Raúl!, t'estas movent en unes marques que són molt difícils de millorar. Jo ho vaig trobar tot força ben organitzat tenint en compte la gentada que érem, la sortida una mica feixuga, però poca cosa.
    Endevant!,a seguir entrenant i força!.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, Jordi. Sí que costa, sí millorar marca, estic arribant al límit, crec.
      Jo crec que amb 12500 persones pots fer més de 4 calaixos, sobretot si fas dues sortides. No costa tant i la gent surt al seu ritme, cadascú al seu, evidentment.

      Eliminar
  4. Muy buena marca tio , 1h22:09 ahi que correr mucho , ya quisiera yo , ya te queda menos para esa maraton
    ANIMO

    Juanlu

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias, Juanlu. La verdad es que consolidar esa 1h22 está muy bien, por lo menos todos los planes dicen que hay que bajar de 1h23:30 para hacer el sub3horas en maratón.

      Eliminar