lunes, 5 de marzo de 2012

NOVA MMP A LA MITJA DE CALELLA

Doncs, sí, una altra vegada he pogut baixar la meva millor marca personal. Ara ja estem més a prop de l'1h20. De fet, em vaig a quedar a només 12 segons, (temps final 1h21:12) però no em puc queixar, només faltaria!

La mitja marató Costa de Barcelona Maresme em feia especial il·lusió, com havia comentat a la prèvia. L'any passat vaig fer millor marca en el meu debut com a integrant de l'Ashi Running i ahir, ho vam tornar a fer. De fet, a mi em fa més gràcia preparar una mitja marató a tres setmanes de la marató, que a quatre com la mitja de Barcelona.

La setmana havia anat millor que l'anterior, ja sense problemes vírics ni restes de mals de gola o de qualsevol tipus i això es va notar en els entrenaments. Tot i que dimecres em vaig pensar que no tiraria bé (em va sortir un entrenament poc reeixit, segons les meves intencions) dijous em vaig animar i diumenge al matí ens vam presentar a Pineda-Calella (just en el límit de les dues poblacions, completament enganxades l'una a l'altra).
La sortida, amb un bon grapat de cracks
Força gent (1300 arribats) i amb qualitat perquè la mitja era també Campionat de Catalunya de l'especialitat (va guanyar Roger Roca, amb un temps d'1h06:03), però cap problema per recollir el dorsal, ni per escalfar.

Pitrall negre, primer calaix, saludo al Jon, que em diu que anirà a veure què i que segurament no anirà a tope. Va acabar novè (i cinquè de la categoria), amb 1h12:37. Vaja crack! Em comenta un tema important, el del vent, que serà clau en la cursa. Ve en contra a la tornada...serà dur, doncs el final. Però com que és plana, cal aprofitar la inèrcia.

Surto ràpid i amb ganes d'anar a 3:50 per aconseguir baixar la marca. De seguida me n'adono que el vent ajuda força direcció nord i molesta bastant en direcció sud. Els primers 5 quilòmetres són d'anada i tornada. Per tant, "lo comido por lo servido".
Pas pel km 5, allà, al fons
En un moment indeterminat, passat aquest km 5 i ja amb vent a favor fins el 12-13, trobo un grupet força "maco", que va amb la que identifico com a la tercera dona, M. Carme Auñón, de la Unió Colomenca d'Atletisme. Em fa la impressió que és un bon grup i m'hi quedo. El grup el comanden dos atletes de Fondistes Blanes que van fer, per a mi, un treball impagable. El ritme va ser molt bo. km 10, 38:30, és a dir, a 3:50. Ideal.  La M. Carme anava força justa de forces i cap al km 10 li passo una ampolla d'aigua a l'avituallament perquè queda massa al mig del carrer. Em passa pel cap anar amb ella tota l'estona, però entre el 10 i el 12 comença a quedar-se massa enrere i em veig bé de forces. Els companys de Blanes em porten molt bé i tirem cap endevant.

A partir del quilòmetre 15 (57:58, parciald e 19:28, a 3:53), de nou a la carretera que hi ha al costat de la via del tren, comença el moment més dur de la cursa. Vent en contra que dificulta mantenir el ritme, que baixa un pèl, a 3:52-3:53. Em faig a l'idea que haig d'aguantar fins el quilòmetre 18 per poder baixar realment de marca.
Ho faig (ho fem, amb els Fondistes de Blanes) i en arribar al 19 me n'adono que molt malament han d'anar les coses per no baixar d'1h22. Al fons veiem un grupet força nombrós (12-14 corredors), amb la segona classificada. Tots juntets. Em penso que és un bon grup i m'hi quedo uns metres. De seguida, però, me n'adono que puc anar a més. Els de Blanes pensen el mateix i tirem els tres. Només se'ns afegeix un del grup. A partir d'aquí, ja em sento pletòric i començo a imposar el meu ritme. No penso en ningú ni en res que no sigui mantenir aquest rimte de menys de 3:50. En l'últim quilòmetre encara tinc forces de superar algun altre atleta i em presento a l'arribada amb aquest fantàstic temps d1h21:12, gairebé un minut millor que la marca de la setmana passada a Barcelona.
Els últims metres de la cursa, amb el rellotge encara en 1h20!!! Per poc
El Juan Carlos fa una cursa extraordinària i aconsegueix baixar el temps en gairebé dos minuts, de l'1h40 justets de Barcelona passa a 1h38:25 Classificació aquí.
Els dos, satisfets amb el resultat aconseguit
L'evolució de la cursa (i els números) són aquests:

Temps final: 1h21:12 (a 3:50)
Parcials: km 10 (38:30, a 3:50), km15 (57:58, a 3:53 el parcial) i últims 6,1km a 3:48
Posició: 82/1300 (39 de la categoria) Evolució. km10 lloc 110, km 15, 100, final 82.

Tot i no haver fet millor la segona part que la primera, he regulat molt millor que altres corredors, cosa que em permet avançar 28 atletes en 11km, i 18 en els últims 5 quilòmetres.

Coses que m'han agradat de la cursa:
Cursa ben organitzada, tot i ser un bon piló de gent, es pot aparcar més o menys a prop, agilitat en els dorsals i els avituallaments, bé. Els calaixos ben fets i el perfil, ideal per a fer marca.



No trobo mancances en la cursa. Pot ser "avorrida" si a un no li agrada corre en pla, o li cansa, o no està content en veure el mar al costat.  A més, força gent animant. Molt content.

8 comentarios:

  1. Eres una makina , todavía no as llegado a tu limite , el sub-1h20 lo tienes en la mano

    Juanlu

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias, Juanlu. La verdad es que estoy en un momento dulce y hay que aprovecharlo. A ver a ver esa marca. Tengo que buscarme una media para después de la maratón, porque antes va a ser que no...

      Eliminar
  2. Raúl, que comenci a tremolar en Roger Roca.
    A aquest pas, aviat li començaràs a fer ombra. Només us separen uns 14 minuts i no ho dic de conya!! El sub 1:20 està al caure i estic convençut que la propera mitja, serà la bona.
    Òbviament, jo ni m'ho plantejo i vaig "a lo mío"; ahir, 26 km. de la Transèquia en poc més de 2h:10'. Amb tranquil.litat i content per haver-ne gaudit. Propera parada: Sallent. Aquí sí, però, que haurem de patir una mica més!!
    Salutacions ben cordials.

    Joan Carles

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies, Joan Carles. Les teves paraules són d'agrair. Em sento fort, però també és cert que un minut és un minut. Hi lluitarem per aconseguir-ho ja que em fa gràcia fer una marca "rodona".
      Bé els 26km amb tranquil·litat...no està pas malament.

      Eliminar
  3. Respuestas
    1. Gracias, Rafa. Sí, estoy bien. A ver si mantengo el nivel...

      Eliminar
  4. Estàs a tope Raúl!! A aquest pas em costarà aguantar-te el ritme a la Marató!!

    Jo l'any passat vaig fer aquesta mitja i em va agradar molt, i també recordo que al darrer terç de cursa es notava molt el vent de cara.
    Enguany he preferit no fer-la i fer una tirada llarga pensant en la Marató, que n'havia de fer almenys una.

    Venga, que només queden 3 setmanes!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Guillem, t'hagués sortit una cursa molt positiva. Estàs molt fort, també, tu. No sé qui dels dos haurà d'aguantar l'altre. Em conformo a anar junts fins el km 30 i després, que les cames, el cap, o els c... responguin.

      Seguim en contacte!

      Eliminar