lunes, 6 de febrero de 2012

NI EL FRED NI LA GOLA NO VAN PODER AMB MI Nova MMP 1h22:10

Ni el fred ni el mal de gola. Afortunadament per a mi no va ser tant com pintava. Divendres estava una miqueta millor i vaig sortir a fer 10km suaus. Dissabte, sessió de "bany i massatge" (és a dir, piscina+jacuzzi) i diumenge al matí, tot i encara tenir dolor a la gola, cap a Granollers falta gent.


Bé, potser no en faltava tanta, de gent. 10.000 inscrits i gairebé 8.000 què hi van participar al final més prop de 1.000 del Quart de Mitja és una munió de gent que, tot i la bona organització (en general) fa que tot plegat sigui complicat. De fet he dit que bé l'organització, però vaig trobar que hi havia pocs lavabos, un mal control en els calaixos i una mica de desordre en general. Em va saber greu no trobar la gent de l'equip, però és clar, entre tanta gent, jo vaig arribar amb el Juan Carlos no sobrat de temps i amb prou feines em vaig colar, sí, literalment i gairebé sense voler, al primer calaix. I és que en l'anterior entrada vaig veure molta gent i al calaix dels "bons" veia gent amb dorsals de tots els colors. A l'entrada següent no hi havia control... Resultat? Sense adonar-me'n, estava gairebé al principi de la cursa.

Això em va anar molt i molt bé. Vaig sortir molt còmode perquè l'avinguda és ampla. No em va ser difícil trobar el meu lloc, ni el meu ritme. De fet, la idea era intentar buscar els 3:55 per km, cosa que només vaig aconseguir en alguns moments. Al km 5, anava per sobre, 19:47 (a 3:57), però encara estava esperançat d'aguantar aquest ritme de 3:57. No va poder ser així i la contínua pujada fins a La Garriga (a excepció d'alguna baixada pronunciada en algun quilòmetre concret) no va permetre ni tan sols baixar de 4 minuts el km. Al km 10 vaig fer 39:48 (20:01 el parcial, a 4 clavats). Encara quedava un quilòmetre de "patiment" tot i que el nombrós públic ajudava i animava molt. A partir de l'11 tot va canviar.
A la part  final. I vaig guanyar aquest corredor de blanc...per 3 segons

És com si fos una altra cursa. El pendent és relativament pronunciat. Parlem d'uns 100 i pocs metres de desnivell en 10 quilòmetres, un 1%, però és un canvi radical. Jo, com a mínim, ho vaig notar així.
Els següents passos pels quilòmetres posteriors van animar-me molt. El ritme era bo, no excel·lent, però bo. Volia guardar certes forces per si de cas. Així i tot vaig arribar al quilòmetre 15 amb un temps de 59:18 i un parcial de 19:31 (a 3:54). Calia un últim esforç en els últims 6 quilòmetres i no tenia clar si el perfil de la cursa continuaria baixant de la mateixa manera (no tot és baixada, hi ha trams rectes i alguna petita pujada gairebé imperceptible, però n'hi ha, és clar). En aquest km 15 em vaig tornar a trobar amb el Guillem. No estava per fer l'1h20 que s'havia proposat i acompanyava la setena dona, marcant el ritme. Em va animar, però em va dir que apretés, que si no, no arribava.

Dit i fet, tot i que en els meus càlculs ja tenia clar que mantenint el ritme faria marca personal. El tema era saber quan baixaria... Vaig voler ser relativament "conservador" fins el km 18. No volia pecar de sobrat. Una mitja és una mitja i 21 quilòmetres a tot rendiment et pot passar factura. Afortunadament, el perfil ajudava i els últims km eren igual que els anteriors. Arribar a Les Franqueses i veure el munió de gent aplegada, anar una estona al costat d'un crack que només feia que "animar" al públic perquè animés (i ho feien, és clar) va ser molt encoratjador, igual que divertit era tocar les mans dels nens que es posaven a les voreres. Tot molt festiu.
Al cap i a la fi, què és això de córrer si no passar-t'ho bé?
A més, em trobava bé i seguia rodant, per moments, a ritmes de cursa de 10.000 (entre 3:47 i 3:38 els últims quilòmetres) per un parcial al km 20 de 1h18;:15 (18:58 a 3:47 de mitjana) i un últim 1,1km en 3:56 (a 3:34). Fantàstic perquè el temps final, 1h22:10 m'encoratja, m'omple d'orgull i em satisfà terriblement.
DADES:
Temps final: 1h22:10 (a 3:53 el quilòmetre)
Parcials: 19:47 (a 3:57)-39:48 (20:01 a 4:00 el km)-59:18 (19:31, a 3:54)-1h18:15 (18:58 a 3:47)+3:56 (a 3:34 l'últim 1,1km)
Posició final: 269 de 7924 acabats(no hi ha posició per categoria, per sexe, després de la sisena dona)
Llàstima que al final només coincidís amb el Roman, el crack de les curses de muntanya, i el Jon, que va fer uns estratosfèrics 1h13:37, 41è de la general en una carrera plena de cracks).
Jon, de negre a l'esquerra de la imatge, amb els cracks
Igualment, els companys van fer curses molt meritòries, com la primera de la Mònica, en 1h48:03, 1h34 de la Marta, els sub 1h17 del Jose i el Ricardo...i no els poso tots perquè no control·lo les millors marques de tots.

Satisfacció tot i el fred del Juan Carlos i meva, és clar. Objecdtius complerts!!!
El Juan Carlos també va fer MMP, amb 1h41:18, baixant en més de 2 minuts i mig l'anterior marca.

Per cert, aquesta és l'entrada número 100 al blog. No podia ser més perfecte.

13 comentarios:

  1. Collons!!
    Veus com no anàvem mal encaminats quan et déiem de fer un sub1:20'. Si tens fusta per fer-ho; és més, fossis més primet, bixet i morenet podries passar perfectament per un kenyà, etíop o eritreu.
    M'alegro molt per tu, sincerament. "Quien la siguie, la consigue".

    Jo, ahir, res de res, ni BTT ni Mont-rodon. A casa fent de pare i veient com nevava lleugerament.

    Records.

    ResponderEliminar
  2. Sí, això de si fos més baixet o més morenet potser aniria bé, però ens conformarem amb el que tenim, que ja és prou. A veure aquesta 1h20. Poc a poc, seré cautelós en les previsions.
    Ja veig que al Bages el fred demanava més estar a casa...ben fet.

    ResponderEliminar
  3. Una marca espectacular se'ns dubte i a l'abast de molts pocs corredors populars... Per tant, raons més que suficients per estar molt satisfet amb tu mateix... Felicitats i que gaudeixis del moment..!!

    ResponderEliminar
  4. M'afegeixo als comentaris que veig. Pocs populars aconsegueixen les marques que ja tens... i les que tindràs. Per descomptat que seràs sub 1h 20m en mitja, sub 36m en 10.000 i almenys sub 2h 50m en marató. T'ho diu un que fa anyets que corre, he, he...!
    Cuida't!!

    ResponderEliminar
  5. Gràcies, Carles i Xavi. Ufff! Els reptes que comentes, Xavi, ara mateix se'm fan difícils d'assimilar, sobretot tenint en compte d'on vinc, però és cert que estic en un bon moment i que cal aprofitar. Qui sap quan començarà a baixar això! Anirem a poc a poc, a veure què tal.

    ResponderEliminar
  6. INCREÍBLE
    Enhorabuena Raul es tu momento aprovéchalo , tienes a tiro el sub-1h20 , y seguramente si sigues así ese sub-3h lo tienes chupao

    Juanlu

    ResponderEliminar
  7. Gracias, Juanlu. Mira que veo casi más factible la 1h20 que el sub3h. Que supongo que sí, que podré (para eso estoy entrenando) pero siempre digo que hay que disfrutar del camino, no sólo del día de la maratón. Por eso me lo paso bien en estas carreras intermedias. Motivan mucho más que seguir entrenando para el día D.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No home, no!! El sub 3h el fem en 7 setmanes!!

      Ja em passes a cada cursa, eh! Esper el dia de la marató poder aguantar-te el ritme, jeje!
      Per cert, vas a Gavà?

      ENHORABONA PER LA MARCA!!

      Eliminar
    2. El dia que estiguis bé no podré amb tu, Guillem, però a Barcelona pot anar bé que anem junts.
      Gavà m'ho vaig pensar, però finalment compromisos diversos m'ho impediran...i mira que tenia ganes perquè és una cursa que m'agrada. La següent, Barcelona.

      Eliminar
  8. Quin gran final de cursa, Raúl!!! Enhorabona!!!

    ResponderEliminar
  9. Impresionant Raúl, felicitats per la marca, per la teva determinació i constància. Sens dubte una gran marca!. Enhorabona!!.

    ResponderEliminar
  10. Gràcies, Sebas, sobretot venint d'un crack com tu, 6è de la general de la marató de Panamá...entre d'altres.
    I gràcies també Jordi, la constància és una de les meves virtuts. Esperem continuar amb ella.

    ResponderEliminar